Καλώς ήρθατε στην Ελληνική Εταιρία Οικοψυχολογίας

H Ελληνική Εταιρία Οικοψυχολογίας είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2006 ως επίσημη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής, και στη συνέχεια της Διεθνούς Εταιρίας Οικοψυχολογίας (Ιnternational Ecopsychology Society).

Η Διεθνής Εταιρία Οικοψυχολογίας (IES) αριθμεί έως σήμερα επίσημες εκπροσωπήσεις σε 21 χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Αγγλία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Ην. Πολιτείες, Αυστραλία, Νότια Αφρική, Ουρουγουάη, Αργεντινή, Χιλή, Περού, Κολομβία, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο, Βραζιλία, Περού, Πορτογαλία, Ισραήλ, Ολλανδία, Ινδία) και υποψηφιότητες εκπροσώπησης σε 5 χώρες χώρες (Τουρκία, Γερμανία,  Ελβετία, Βενεζουέλα, Αγγλία) για το 2024-2025.

Στόχος και σκοπός της Εταιρίας μας είναι η ολοκληρωμένη προσέγγιση και προαγωγή της Υγείας, Σωματικής και Ψυχικής μέσω της φύσης και του ανθρώπου ως ενιαίο πεδίο (νους, σώμα, ψυχισμός) καθώς και συνεργασία με φορείς που διέπουν αυτές τις αρχές και κατέχουν τη σύγχρονη επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώση, στην Ελλάδα και διεθνώς.

Η υλοποίηση των στόχων πραγματοποιείται μέσω βιωματικών εργαστηρίων, συνεδρίων, ημερίδων, πολυήμερων Retreats στη Φύση, Webinars, σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων τόσο για τους επαγγελματίες υγείας και εκπαίδευσης όσο και για το ευρύτερο κοινό.

Ιδρύτρια

Κλειώ Γ. Αποστολάκη

“Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε προάστιο του Πειραιά σε μια μονοκατοικία γεμάτη με δέντρα, φυτά και ζώα. Αυτό ήταν πάντα ο πολύτιμος μικρόκοσμός μου όπου εξερευνούσα τον κύκλο της ζωής, συνειδητοποίησα την έννοια της συνύπαρξης με το φυσικό δίκτυο ζωής, με σεβασμό και ενσυναίσθηση, ήταν ο καμβάς της ανάπτυξης της δημιουργικότητας και της φαντασίας μου και το πεδίο έκφρασης των συναισθημάτων μου. Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με την Ψυχολογία, αναζήτησα την αναφορά αυτή της Φύσης στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του ανθρώπου καθώς πίστευα ότι η προσωπική μου εμπειρία δεν ήταν μοναδική. Την εποχή που διαπίστωσα ότι δεν ήμουν ικανοποιημένη από τις περιορισμένες αναφορές που έκανε η κλασσική ψυχολογία και στην περαιτέρω αναζήτησή μου, ένας φίλος μου έδειξε ένα άρθρο και μου είπε… “αυτό είναι για σένα”….. και με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι την ίδια χρονιά, το 2005, γινόταν ένα Gathering Οικοψυχολογίας στη Valley d’ Aosta της Ιταλίας και αποφάσισα να γνωρίσω δια ζώσης άλλους συναδέρφους με παρόμοιες αναζητήσεις. Η συμμετοχή μου εκεί είχε ως αποτέλεσμα ξεκινήσω μια σχέση ζωής με την Οικοψυχολογία.

Βιογραφικό:

Σπούδασα Ψυχολογία με Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Αγγλίας και συνέχισα μεταπτυχιακές σπουδές (Μaster of Science) στην Ψυχική Υγεία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (King’s College) όπου πήρα κατεύθυνση στη Δυναμική και Γνωσιακή- Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία. Στην Ελλάδα ολοκλήρωσα σπουδές στην STAPP (Short-Term Anxiety Provoking Psychotherapy) από τον Δρ. Πέτρο Σιφναίο του Μedical School of Harvard, ενώ επιμορφώθηκα στη συμβουλευτική οικογένειας, στην παιδική και εφηβική ψυχική υγεία, σε μαθησιακές δυσκολίες και σε ψυχομετρικά εργαλεία.

Το 2009 πήρα το δίπλωμα Ειδίκευσης στην Οικοψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Στραθκλάιντ (University of Strathclyde) στη Γλασκόβη. Ακολούθησα σπουδές στην θεραπεία μέσω δελφινιών για παιδιά και ενήλικες με ψυχολογικά, νευρολογικά και κινητικά προβλήματα στο Dolphinswim Institute της Αυστρίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Sigmund Freud στη Βιέννη. Aπό το 2021  εξειδικεύτηκα στο Trauma Therapy από το Institute for Coping with Trauma (ICT) της Γερμανίας. Είμαι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ και υπεύθυνη του ΙΕS Training in Ecotuning (Applied Ecopsychology) Εκπαιδευτικού Προγράμματος στην Ελλάδα (ΙES School) που παρέχεται από την Ελληνική Εταιρία Οικοψυχολογίας.

Έχω εργαστεί στο τμήμα Ψυχοθεραπειών Ενηλίκων στο Guy’s Hospital του Λονδίνου, ενώ από το 2002 εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα. Έχω λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε πλήθος διεθνών και πανελληνίων συνεδρίων, αρθρογραφώ στον περιοδικό και ημερήσιο τύπο και αριθμώ πλείστες συμμετοχές στα τηλεοπτικά ΜΜΕ ως προσκεκλημένη ειδικός.

Είμαι Μέλος, πρώην Πρόεδρος(2016-2019) και νυν Διοικητικό μέλος της Διεθνούς Εταιρίας Οικοψυχολογίας (ΙΕS) και επίσημα αναγνωρισμένη ως η εκπρόσωπος της IES στην Ελλάδα με την ίδρυση της “Ελληνικής Εταιρίας Οικοψυχολογίας”

No posts were found for provided query parameters.

d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday to Friday 09:00 - 20:00 hrs
Saturday 09:00 - 18:00 hrs
Sunday 09:00 - 18:00 hrs