Άρθρα

Άρθρα

Άρθρα

to-vima1
Κλιματική αλλαγή: Από τη «Solastalgia» στο «Climate Trauma»
tovima.gr
Η Κλειώ Αποστολάκη – BSc., MSc., ψυχολόγος, οικοψυχολόγος, εκπρόσωπος της Διεθνούς Eταιρείας Oικοψυχολογίας (IES) στην Eλλάδα (Ελληνική Εταιρεία Oικοψυχολογίας) –, εξηγεί πώς η έκθεση στην κλιματική αλλαγή και στις φυσικές καταστροφές μπορεί να επιφέρει άγχος, κατάθλιψη και μετατραυματικό στρες.
Στο πλαίσιο του Α’ κύκλου μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, « Εισαγωγή στην ιατρική του τρόπου ζωής », η Ψυχολόγος/Οικοψυχολόγος Κλειώ Αποστολάκη, θα δώσει διάλεξη την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου με θέμα: «Οικοψυχολογία: Η επίδραση της φύσης στην υγεία και την ευζωία».
The term ‘Ecopsychology’ derives from the Greek words ECOS, which literally means “home” and PSYCHE, referring to the soul. It the term was first used by Theodore Roszak in his book “The Voice of the Earth” in 1995.
Μια εμπειρία αυτογνωσίας και οικοψυχολογίας με φόντο το ηφαίστειο Αίτνα στην Ιταλία.
Η ψυχική υγεία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την διατήρηση και επίτευξη της ισορροπίας της ύπαρξής μας και της ομαλής αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον, ανθρώπινο και μη.
Βρεθήκαμε στο ετήσιο βιωματικό πενθήμερο Οικοψυχολογίας στη Γαύδο με οδηγούς την Κλειώ Αποστολάκη και τη Βίβιαν Καραβάνου.
Η θεραπεία μέσω της επαφής και της κολύμβησης με τα δελφίνια είναι ένα πρόγραμμα θεραπευτικής αποκατάστασης που άρχισε να γίνεται γνωστό για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1950.
Οι νέοι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη βάζουν ψηλά στην ατζέντα την κλιματική αλλαγή.
Μια ομάδα ετερόκλιτων ανθρώπων με ένα κοινό σκοπό: Να ξεφύγουν από τη δυσάρεστη κατάσταση της πανδημίας και να νιώσουν ελεύθεροι.
d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday to Friday 09:00 - 20:00 hrs
Saturday 09:00 - 18:00 hrs
Sunday 09:00 - 18:00 hrs