Τριήμερο βιωματικών εργαστηρίων Οικοψυχολογίας: To Φθινόπωρο και η έκφρασή του στη φύση στο σώμα και τον ψυχισμό μας
1-3 Νοεμβρίου 2019 Αμφίκλαια, Παρνασσός

Τριήμερο βιωματικών εργαστηρίων Οικοψυχολογίας: To Φθινόπωρο και η έκφρασή του στη φύση στο σώμα και τον ψυχισμό μας
1-3 Νοεμβρίου 2019 Αμφίκλαια, Παρνασσός

Ημερομηνία: 1-3 Νοεμβρίου 2019.

Τοποθεσία :Αγρόκτημα Αμφίκαια-Αμφίκλαια, Παρνασσός

Kόστος: 390 ευρώ (συν ΦΠΑ)
Early bird-δήλωση συμμετοχής έως 30 Σεπτεμβρίου: 320 (συν ΦΠΑ)

Περιλαμβάνεται:
Συμμετοχή στα εργαστήρια του τριημέρου
Διαμονή σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο με πρωινό
Πλήρης διατροφή
Υλικό
Βεβαίωση συμμετοχής

Δεν περιλαμβάνονται:
Μεταφορά στο χώρο διεξαγωγής του τριημέρου

Περισσότερες πληροφορίες για το χώρο www.amfikaia.gr

ΦΟΡΕΑΣ:

H Ελληνική Εταιρία Οικοψυχολογίας, Ψυχικής και Ενιαίας Υγείας είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2017 και αποτελεί συνέχεια της προϋπάρχουσας Ελληνικής Εταιρίας Οικοψυχολογίας ενσωματώνοντας στους κόλπους αυτής και το πεδίο της Ενιαίας Υγείας (Integrative Health). Η Ελληνική Εταιρία Οικοψυχολογίας ιδρύθηκε το 2007 ως επίσημη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής, και στη συνέχεια της Διεθνούς Εταιρίας Οικοψυχολογίας (Ιnternational Ecopsychology Society) η οποία αριθμεί εκπροσώπους σε 13 χώρες. H έδρα του φορέα βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης, αλλά οι διοργανώσεις της εταιρίας λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό

TI EINAI H OIKOΨΥΧΟΛΟΓΙΑ:

Η Οικοψυχολογία –που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις Οικολογία και Ψυχολογία  -ως μια νέα κατεύθυνση της επιστήμης της Ψυχολογίας, δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη να περιληφθεί το φυσικό περιβάλλον ως ένας βασικός παράγοντας της ανάπτυξης της ψυχικής και σωματικής ισορροπίας του ανθρώπου. Σε αυτά τα πλαίσια η Οικοψυχολογία δεν απέκτησε μόνο ακαδημαϊκό ενδιαφέρον αλλά και εφαρμόζεται πρακτικά σε πολλές χώρες του εξωτερικου, καθιστώντας τη σοφία της φύσης βασικό συμμέτοχο και καθοδηγητή  στην ολιστκή προσέγγιση του ανθρώπου και σημαντικός φορέας  Ευ ζην.

Σκοπός  του τριημέρου:

Όλα τα πλάσματα και όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί στη φύση προετοιμάζονται, επηρεάζονται και δέχονται όλες τις μεταβολές της εναλλαγής των τεσσάρων εποχών. Πως θα μπορούσε ο άνθρωπος να είναι η εξαίρεση σε αυτό; Πόσο ο σύγχρονος τρόπος ζωής  επηρεάζει τον τρόπο που βιώνουμε εσωτερικά και εξωτερικά τις τέσσερεις εποχές; Με ποιο τρόπο μπορούμε να βιώσουμε τη βαθιά σύνδεση και επαφή μας με όσα φέρουν οι τέσσερις εποχές στο σώμα, το νου και την ψυχή μας; Τις απαντήσεις θα τις αναζητήσουμε στα βιωματικά τριήμερα που χωρίζονται στις τέσσερις εποχές του χρόνου και αποτελούν τη βάση της κατανόησης και ενσωμάτωσης των μεταβολών της φύσης και των μεταβολών της δικιάς μας ύπαρξης σε σχέση με το συνολικό ατομικό και συλλογικό οικοσύστημα.

Στα μέσα του Φθινοπώρου θα βρεθούμε στους πρόποδες του Παρνασσού στο Αγρόκτημα Αμφίκαια. Σε αυτό το τριήμερο θα υποδεχθούμε το Φθινόπωρο με ένα μοναδικά βιωματικό τρόπο. Θα συναντήσουμε τις ενέργειες του φθινοπώρου μέσα από ξεχωριστή και ενσυνείδητη επαφή με τη φύση. Το μέρος επιλογής την προσφέρει απλόχερα και με πολλές εναλλαγές. Θα  έρθουμε σε επαφή με τις προσωπικές αναζητήσεις μας για  μετάβαση και αλλαγή. Θα επεξεργαστούμε τη σημασία αλλά και την δυσκολία του να μένουμε παρόν στο «εδώ και τώρα» και θα ερευνήσουμε τις ανάγκες μας για προστασία, διατήρηση και ισορροπία. Το αγρόκτημα Αμφίκαια με τη χλωρίδα και την πανίδα που περιλαμβάνει, είναι ένα «ζωντανό» μέρος που προσφέρεται για βαθειά ταύτιση και επεξεργασία των συνειδητών και ασυνείδητων διεργασιών.

Πληροφορίες-Δηλώσεις συμμετοχής

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

28970 42628, 6945383866

Website  www.ecopsychology.gr

E-mail: info@ecopsychology.gr

 

Facebook: Hellenic Ecopsychology Society, Mental and Integrative Health

Το πλήρες πρόγραμμα του τριημέρου θα ανακοινωθεί σύντομα από την ιστοσελίδα μας και τη σελίδα του Facebook

Για όσους συμμετέχουν στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εφαρμοσμένης Οικοψυχολογίας του φορέα, η πρακτική των εργαστηρίων του τριημέρου θα συμπεριληφθεί στις ώρες πρακτικής και θα αφαιρεθεί από τα δίδακτρά τους

d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday to Friday 09:00 - 20:00 hrs
Saturday 09:00 - 18:00 hrs
Sunday 09:00 - 18:00 hrs