Κλειώ Αποστολάκη

H Κλειώ Γ. Αποστολάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με καταγωγή από τα Χανιά. Σπούδασε Ψυχολογία με Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Αγγλίας και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές (Μaster of Science) στην Ψυχική Υγεία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (King’s College) όπου πήρε κατεύθυνση στη Δυναμική και Γνωσιακή- Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία.

Στην Ελλάδα ολοκλήρωσε σπουδές στην STAPP (Short-Term Anxiety Provoking Psychotherapy) από τον Δρ. Πέτρο Σιφναίο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ (Μedical School of Harvard), ενώ επιμορφώθηκε στην συμβουλευτική οικογένειας, στην παιδική και εφηβική ψυχική υγεία, σε μαθησιακές δυσκολίες και σε ψυχομετρικά εργαλεία.

Το 2009 πήρε το δίπλωμα Ειδίκευσης στην Οικοψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Στραθκλάιντ (University of Strathclyde) στη Γλασκόβη. Ακολούθησε σπουδές στην θεραπεία μέσω δελφινιών για παιδιά και ενήλικες με ψυχολογικά, νευρολογικά και κινητικά προβλήματα στο Dolphinswim Institute, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Sigmund Freud στη Βιέννη και είναι επίσημος συνεργάτης και θεραπευτής στην Ελλάδα του Alpha Τherapie Academy με έδρα την Αυστρία και την Τουρκία.

Έχει εργαστεί στο τμήμα Ψυχοθεραπειών Ενηλίκων στο Guy’s Hospital του Λονδίνου, ενώ από το 2002 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα. Έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε πλήθος διεθνών και πανελληνίων συνεδρίων, αρθρογραφεί στον περιοδικό και ημερήσιο τύπο και αριθμεί πλείστες συμμετοχές στα τηλεοπτικά ΜΜΕ ως προσκεκλημένη ειδικός.

Είναι Μέλος, πρώην Πρόεδρος και νυν Διοικητικό μέλος της Διεθνούς Εταιρίας Οικοψυχολογίας (ΙΕS) και επίσημα αναγνωρισμένη ως η εκπρόσωπος της IES στην Ελλάδα με την ίδρυση της “Ελληνικής Εταιρίας Οικοψυχολογίας» που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2007.

Μάιος 8, 2017