Συστημικής Αναπαράστασης και Προσωπικής Μεταμόρφωσης
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019
Ενιαία Υγεία

Η Ελληνική Εταιρία Οικοψυχολογίας και Ενιαίας Υγείας σας καλωσορίζει στην πραγματοποίηση Συστημικών Αναπαραστάσεων, σε τακτική μηνιαία βάση, κάθε 2η ή 3η Κυριακή του μήνα, στον πολύχώρο “Ενιαία Υγεία.”, στο Ηράκλειο Κρήτης.

 

«Βρίσκοντας την αυθεντικότητά μας«    «Δημιουργώντας ισορροπία στη ζωή μας«      «Πρώτα αγαπάμε τον εαυτό μας

 

  • Η Συστημική Αναπαράσταση είναι ένα εξαιρετικά μοναδικό είδος βιωματικής ατομικής ή ομαδικής ψυχοθεραπείας, που μας οδηγεί στην απελευθέρωση από καταστάσεις, που έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν και που διαμορφώνουν το παρόν μας. Αναπτύχθηκε από τον γερμανό ψυχοθεραπευτή Bert Hellinger. Ο καθένας μας συνδέεται άρρηκτα με τα ανθρώπινα συστήματα στα οποία ανήκει (οικογένεια, σχέσεις, επαγγελματικός χώρος, κοινωνία, χώρα κα.). Θεωρούμε πως οι συμπεριφορές μας, οι ιδέες μας, οι πεποιθήσεις μας, ο χαρακτήρα μας είναι δικές μας διαμορφώσεις. Όμως στην πραγματικότητα, πολύ συχνά είναι «φορεμένα» και «δανεικά» από την οικογένειά μας, τα κοινωνικά πρότυπα και την προγονική μας αλυσίδα, τα οποία έχουν περάσει στο ασυνείδητό μας και πλέον έχουν γίνει ένα με εμάς. Η εμπειρία της συστημικής αναπαράστασης οδηγεί σε κάθαρση, αποδοχή, συμφιλίωση και στην απεμπλοκή από βάρη που δεν μας ανήκουν. Είναι μια διαδικασία που φέρνει στο προσκήνιο τις αιτίες και τα βαθύτερα προβλήματα σε διαταραγμένες σχέσεις και αποσιωπημένες αλήθειες, με σκοπό να επαναφέρει την ισορροπία.
  • Πως γίνεται: Μια αναπαράσταση ξεκινάει με κάποιον που θέτει ένα θέμα που τον απασχολεί (σωματικό ή ψυχολογικό), για το οποίο αναφέρει πολύ επιγραμματικά, χωρίς καθόλου λεπτομέρειες, εξηγήσεις, ερμηνείες κ.λπ. Στη συνέχεια επιλέγονται μέσα από την ομάδα τα άτομα που θα εκπροσωπήσουν τα μέλη της οικογένειας ή άλλων σχέσεών του, που εμπλέκονται στο πρόβλημα. Οι εκπρόσωποι δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικά για το όλο θέμα.
  • Οι εκπρόσωποι γίνονται ένα ζωντανό πρότυπο του συστήματος της οικογένειας και των σχέσων του ανθρώπου αυτού. Με ένα εντυπωσιακά ασυνείδητο και αυθόρμητο τρόπο αποκαλύπτουν όλες την πληροφορίες, τις αιτίες, τα «πως» και τα «γιατί» που διέπουν το όλο το παθολογικό υπόβαθρο. Κάθε λέξη μετράει, κάθε έκφραση έχει πολλά να πει, κάθε κίνηση δίνει πολύτιμες πληροφορίες. Είναι γεμάτοι με συναισθήματα, σκέψεις, εκφράσεις και εικόνες που αντανακλούν σε εκείνες των μελών της οικογένειας και των σχέσεων του θεραπευόμενου. Με την βοήθεια του συντονιστή, τα πράγματα ξεκαθαρίζουν, βρίσκουν τη θέση τους και την λύση τους και έτσι ο θεραπευόμενος πια απελευθερωμένος  είναι σε θέση, να ακολουθήσει την δική του προσωπική πορεία και να εκφράσει τη δική αλήθεια και φύση.
  • Η εξήγηση του φαινομένου αυτού έχει τεκμηριωθεί από τον βιολόγο Dr. Rubert Sheldrake με τα μορφογενετικά πεδία (σύνδεση όλων των ανθρώπων και της ενεργειακής τους δομής, σε ένα κοινό ενιαίο ενεργειακό πεδίο). Εξάλλου και ο Καρλ Γιουνγκ πολύ διεξοδικά έχει αναλύσει το θέμα του συλλογικού ασυνειδήτου, όπου τα ασυνείδητα όλων μας «γνωρίζονται» και «επικοινωνούν» μεταξύ τους.
  • Στο βιωματικό αυτό θεραπευτικό εργαστήριο μπορεί κανείς να συμμετέχει με 2 τρόπους. Είτε ως παρατηρητής, ή και με συμμετοχή στις εκπροσωπήσεις, είτε να επιλέξει μια προσωπική του  αναπαράσταση για ένα θέμα που τον απασχολεί. Στη περίπτωση που κάποιος παραμείνει παρατηρητής, και ο ίδιος βιώνει τις ανάλογες ψυχοθεραπευτικές διαδικασίες, μια και στην Συστημική Αναπαράσταση ενός άλλου, όλοι ανεξαιρέτως βιώνουν την θεραπευτική διαδικασία. Τίποτα και κανένας δεν επιλέγεται τυχαία…
  • Έξι ώρες εντατικής ψυχοθεραπείας για όλους.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Διάρκεια εργαστηρίου: 11.00-19.00

Χώρος διεξαγωγής: Ανδρέα Παπανδρέου 1 (πρώην Ακαδημίας), περιοχή Όαση

Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ

Για προκράτηση ως 15 μέρες πριν την διεξαγωγή της Συστημικής Αναπαράστασης, έκπτωση 15%

Στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνεται: Σνακς, χυμοί,τσάι, καφέ στα διαλλείμματα και μεσημεριανό γεύμα

 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής :https://www.ecopsychology.gr/, stamoulivicky@gmail.com

Τηλ  6937284847, 6908737934

 

Οργάνωση: Ελληνική Εταιρία Οικοψυχολογίας και Ενιαίας Υγείας. Βίκυ Σταμούλη, συνδιαχειρίστρια της “Ελληνικής Εταιρίας Οικοψυχολογίας και Ενιαίας Υγείας”,  παιδοψυχίατρος, ψυχοθεραπεύτρια, ολιστικός γιατρός

Συντονισμός: Μαλαματή Χάμουργκα, συντονίστρια Συστημικής Αναπαράστασης

 

*Όλη η πρακτική είναι κατάλληλα σχεδιασμένη ώστε να μπορεί να την παρακολουθήσει και εκείνος που δεν έχει προηγούμενη εμπειρία.

**Είναι αναγκαίο να φοράτε άνετα ρούχα και να έχετε μαζί σας κάλτσες ή παντοφλάκια.