Ρεφλεξολογία για προσωπική χρήση
Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019
Ενιαία Υγεία

Σε αυτό το εργαστήριο θα μάθουμε πως μέσα από την Ρεφλεξολογία να αντιμετωπίζουμε απλά καθημερινά συμπτώματα στο σώμα μας και στον ψυχισμό μας, καθώς και να βελτιώνουμε την υγεία μας. Ταυτόχρονα όμως συνεχίζουμε να ακολουθούμε τις οδηγίες του γιατρού μας, μια και η Ρεφλεξολογία είναι μια φυσική μέθοδος βελτίωσης της υγείας μας, χωρίς όμως να αντικαθιστά την ιατρική.

 

Η ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος Συμπληρωματικής θεραπευτικής υποστήριξης. Δεν αντικαθιστά την ιατρική θεραπεία και τη φαρμακευτική αγωγή του ασθενούς, αλλά δρα υποστηρικτικά και συμπληρωματικά. Λειτουργεί μέσα από την εφαρμογή ειδικών πιέσεων και μαλάξεων πιέσεων σε συγκεκριμένα σημεία στο πέλμα και την ράχη των ποδιών, τα οποία ονομάζονται αντανακλαστικά (reflex points).  Ανάλογη δράση έχει και στα χέρια.

Έχει τις ρίζες της στην αρχαία Αίγυπτο, την Κίνα και την Ιαπωνία. Το 1913 ο Αμερικανός χειρουργός ΩΡΛ Δρ. William Fitzgerald, εισήγαγε τον όρο ‘θεραπεία ζωνών’. Λίγα χρόνια μετά, το 1930, η Eunice Ingham δημιούργησε τους πρώτους «ρεφλεξολογικούς χάρτες» και εισήγαγε τον όρο «Ρεφλεξολογία».

Επειδή στο πέλμα υπάρχουν 7.200 νευρικές απολήξεις, η ρεφλεξολογία θεωρεί πως αυτές οι  πιέσεις προκαλούν ένα «αντανακλαστικό» ερέθισμα σε καθένα σημείο και όργανο του σώματος ξεχωριστά, με αποτέλεσμα την διέγερση του κεντρικού (ενδορφίνες) και αυτόνομου νευρικού συστήματος καθώς και του ανοσοποιητικού συστήματος του, με συνέπεια την κινητοποίηση και ομαλοποίηση των συστημάτων και οργάνων που αντιστοιχούν στα σημεία του πέλματος.

Η ρεφλεξολογία έχει θετική επίδραση στο άσθμα, αλλεργίες, ρινίτιδα, πονόλαιμος, βήχας, κρυολόγημα, ναυτία, γαστρίτιδα, οισοφαγική παλινδρόμηση, ευερέθιστο έντερο, δυσκοιλιότητα, διάρροια, αιμορροίδες, κυστίτιδα, μυκητίαση, επώδυνη περίοδος, εμμηνόπαυση, προεμμηνορροικό σύνδρομο, φλεβίτιδα, πονόδοντος, δερματικές παθήσεις, αυπνία,  πονοκέφαλος, ημικρανία, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, υπέρταση, ενδυνάμωση καρδιάς, γονιμότητα και σεξουαλική επιθυμία, κλιμακτήριος γυναικεία και ανδρική, εγκυμοσύνη,  κατάθλιψη, άγχος,  κρίσεις πανικού, πόνοι στους ώμους, πόνοι αυχένα, πόνοι στην πλάτη, αρθρίτιδα, τραυματισμοί, χρόνιος πόνος, οξύς πόνος, αποτοξίνωση λεμφικού συστήματος, αποτοξίνωση και ενδυνάμωση λειτουργίας ήπατος.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Τόπος διεξαγωγής: Ηράκλειο Κρήτης

Διάρκεια εργαστηρίου: 17.30-21.30

**Παρακαλείσθε να προσέλθετε εγκαίρως, διότι το εργαστήριο θα ξεκινήσει ακριβως στις 17.30, χωρίς δυνατότητα καθυστέρηση της έναρξής του

Χώρος διεξαγωγής: Ανδρέα Παπανδρέου 1 (πρώην Ακαδημίας), περιοχή Όαση

Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ (+ΦΠΑ)

Για προκράτηση ως 15 μέρες πριν την διεξαγωγή του εργαστηρίου, έκπτωση 15%

Στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνεται:  Σνακς, χυμοί,τσάι, καφές, ντοσιέ με υλικό του εργαστηρίου

 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:https://www.ecopsychology.gr/, stamoulivicky@gmail.com

Τηλ  6937284847

 

Οργάνωση: Ελληνική Εταιρία Οικοψυχολογίας και Ενιαίας Υγείας. Βίκυ Σταμούλη, συνδιαχειρίστρια της “Ελληνικής Εταιρίας Οικοψυχολογίας και Ενιαίας Υγείας”,  παιδοψυχίατρος, ψυχοθεραπεύτρια, ολιστικός γιατρός

Θεραπεύτρια Ρεφλεξολογίας: Μαρία Αβντέι, βελονιστής, ρεφλεξολόγος, ειδική σε συνδυαστικό θεραπευτικό μασάζ

*Όλη η πρακτική είναι κατάλληλα σχεδιασμένη ώστε να μπορεί να την παρακολουθήσει και εκείνος που δεν έχει προηγούμενη εμπειρία.

**Είναι αναγκαίο να φοράτε άνετα ρούχα και να έχετε μαζί σας κάλτσες ή παντοφλάκια.