Μονοήμερο Αναζωογόνησης και Ευεξίας με δραστηριότητες που εμπνέουν
Εναρμονίζουμε Νου Σώμα Ψυχισμό, Wellness Day Out, Κυριακή 04-08-2019, Boutique ξενοδοχείο Your Memories Hotel (Γούβες Χερσονήσου)
Ενιαία Υγεία

Η Ελληνική Εταιρία Οικοψυχολογίας και Ενιαίας Υγείας σας καλωσορίζει σε μια μοναδική εμπειρία. Σε ένα καταπράσινο περιβάλλον μεταμορφωνόμαστε μέσω του σώματος (asanas), της αναπνοής (pranayama), του ησυχασμένου νου (meditation), του ψυχισμού μας (psychoeducational practices). Βελτιώνουμε κάθε πτυχή μας, σε ένα μοναδικό Wellness Day Out, μονοήμερης απόδρασης από την καθημερινότητα. Μακριά από την πόλη, με δραστηριότητες που εμπνέουν, θυμόμαστε να αγαπήσουμε πρώτα τον εαυτό μας δίνοντάς του χώρο και χρόνο να χαλαρώσει και να μεταμορφωθεί.

Μας υποδέχεται το πολύ όμορφο boutique ξενοδοχείο Your Memories Hotel, στις Γούβες Χερσονήσου, 18 χλμ από το Ηράκλειο, μέσα σε μια έκταση 7 στρεμμάτων από ελαιόδενδρα και καταπράσινους κήπους. Ένας χώρος φυσικής ομορφιάς, καλαισθησίας και φτιαγμένος με αγάπη και μεράκι. Χαλαρώστε και βρείτε την ηρεμία στους κήπους του, απολαύστε τον ήλιο δίπλα στην πισίνα. Γευτείτε αυθεντική κρητική κουζίνα. Πάρτε χρόνο και εναρμονίστε το μυαλό, το σώμα και τον ψυχισμό σας.

Θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με αναπνοές χαλάρωσης, γείωση και 15’ διαλογισμό. Έχοντας έρθει στο τώρα και με πλήρη συνειδητότητα, συνεχίζουμε με Χάθα Γιόγκα δίνοντας έμφαση στην περιοχή των ώμων, της πλάτης και του αυχένα. Αφού πάρουμε το θρεπτικό και αναζωογονητικό πρωινό μας, συνεχίζουμε με την πρακτική “ιστορία τριών καρτών,” όπου θα αναδυθούν άγνωστες πληροφορίες για εμάς. Κατόπιν έχουμε αρκετό χρόνο για το μεσημεριανό γεύμα, ξεκούραση και χαλάρωση. Νωρίς το απόγευμα θα συνεχίσουμε το ταξίδι της μεταμόρφωσης, με την τεχνική Color Tracking, που θα μας οδηγήσει στην αυτοανακάλυψή μας. Θα κλείσουμε την ημέρα μας με  Stretching, όπου η απλότητα των ασκήσεων και το βάθος της κάθε θέσης θα μας αφήσει με ένα σώμα δυνατό και τον νου ενεργοποιημένο.

Φεύγοντας θα έχουμε ξεκουράσει, αναζωογονήσει και αφυπνίσει πνεύμα και σώμα. Συνάμα θα έχουμε πάρει γνώση και εμπειρία που θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και το περιβάλλον μας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

8:00-8:30.‘Ωρα προσέλευσης, συγκέντρωση και γνωριμία.

8:45-9.15. Καλημερίζουμε την ημέρα με αναπνοές, γείωση και 15’ διαλογισμό.

9:15-10:15. Hatha Yoga. Ανοίγουμε με απαλές  κινήσεις και με συνεχή ροή γειώνουμε  το σώμα, αναζητούμε και αποδεχόμαστε τις ρίζες μας. Σε αυτή την πρακτική δίνουμε έμφαση στο άνοιγμα των ώμων, της πλάτης και του αυχένα, περιοχές όπου συσσωρεύονται πολλές εντάσεις, σφιξίματα, και βάρη.

10:30-11:30. Πρωινό στο χώρο του ξενοδοχείου.

11:30-13:00. ‘Ιστορία τριών καρτών”. Μια πρακτική εικονοποιημένων καρτών όπου αναδύονται άγνωστες πληροφορίες για εμάς.

13:00-14:00. Ελεύθερος χρόνος.

14:00- 15.00. Μεσημεριανό γεύμα.

15.00-16.00. Ελεύθερος χρόνος.

16:00-17:00. Color Tracking. Η ιχνηλάτηση μέσω χρωμάτων μας οδηγεί σε μια βαθύτερη γνώση του ποιοι είμαστε, τι επιθυμούμε και τι δεν επιθυμούμε, αναγνωρίζοντας τους προσωπικούς μας εγκλωβισμούς σε ρόλους, πεποιθήσεις και χρόνια δυσλειτουργικά στερεότυπα.

17:00-18:00. Stretching. Η απλότητα των ασκήσεων και το βάθος της κάθε θέσης θα μας αφήσει με ένα σώμα δυνατό και τον νου ενεργοποιημένο

18:00. Αποχαιρετισμός και αναχώρηση.

Εις το επανιδείν!

 

Κόστος Wellness Day Out: 85 ευρώ. Στη τιμή περιλαμβάνεται, πρωινό και μεσημεριανό φρούτα και βοτανικά δροσερά αφεψήματα.

Για προκράτηση ως 27-07-2019, έκπτωση 30%.

Η μετακίνηση θα γίνει με  δικά σας μεταφορικά μέσα.

Πληροφορίες: https://www.ecopsychology.gr/,  stamoulivicky@gmail.com,  zampetakimiranta@yahoo.gr τηλ. +306951949175, +306937284847

Σας περιμένουμε!

Βίκυ Σταμούλη, παιδοψυχίατρος, ψυχοθεραπεύτρια, ολιστικός γιατρός

Μιράντα Ζαμπετάκη, fitness coach, pilates yoga instructor

 

*Ολες οι πρακτικές είναι κατάλληλα σχεδιασμένες ώστε να μπορεί να τις παρακολουθήσει και εκείνος

που δεν έχει προηγούμενη εμπειρία.

**Η συμμετοχή στις  ημερήσιες δράσεις δεν είναι υποχρεωτική και μπορεί να γίνει κατ’ επιλογή.