Μονοήμερο Αναζωογόνησης και Ευεξίας με δραστηριότητες που εμπνέουν
Εναρμονίζουμε Νου Σώμα Ψυχισμό,Wellness Day Out,Κυριακή 28-07-2019, Boutique ξενοδοχείο Your Memories Hotel (Γούβες Χερσονήσου)
Ενιαία Υγεία

Η Ελληνική Εταιρία Οικοψυχολογίας και Ενιαίας Υγείας σας καλωσορίζει σε μια μοναδική εμπειρία. Σε ένα καταπράσινο περιβάλλον μεταμορφωνόμαστε μέσω του σώματος (asanas), της αναπνοής (pranayama), του ησυχασμένου νου (meditation), του ψυχισμού μας (psychoeducational practices). Βελτιώνουμε κάθε πτυχή μας, σε ένα μοναδικό Wellness Day Out, μονοήμερης απόδρασης από την καθημερινότητα. Μακριά από την πόλη, με δραστηριότητες που εμπνέουν, θυμόμαστε να αγαπήσουμε πρώτα τον εαυτό μας, δίνοντάς του χώρο και χρόνο να χαλαρώσει και να μεταμορφωθεί.

Μας υποδέχεται το πολύ όμορφο boutique ξενοδοχείο Your Memories Hotel, στις Γούβες Χερσονήσου, 18 χλμ από το Ηράκλειο, μέσα σε μια έκταση 7 στρεμμάτων από ελαιόδενδρα και καταπράσινους κήπους. Ένας χώρος φυσικής ομορφιάς, καλαισθησίας και φτιαγμένος με αγάπη και μεράκι. Χαλαρώστε και βρείτε την ηρεμία στους κήπους του, απολαύστε τον ήλιο δίπλα στην πισίνα. Γευτείτε αυθεντική κρητική κουζίνα. Πάρτε το χρόνο σας και εναρμονίστε το μυαλό, το σώμα και τον ψυχισμό σας.

Θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με αναπνοές χαλάρωσης, γείωσης και 15’ διαλογισμό. Έχοντας έρθει στο τώρα και με πλήρη συνειδητότητα, συνεχίζουμε με Χάθα Γιόγκα δίνοντας έμφαση στην περιοχή της λεκάνης και των ισχίων. Αφού πάρουμε το θρεπτικό και αναζωογονητικό πρωινό μας, θα συνεχίσουμε εμβαθύνοντας στο ασυνείδητο, ερχόμενοι σε επαφή με τον Ψευδή και τον Αυθεντικό εαυτό μας. Κατόπιν έχουμε αρκετό χρόνο για το μεσημεριανό γεύμα, ξεκούραση και χαλάρωση. Nωρίς το απόγευμα θα συνεχίσουμε το ταξίδι της μεταμόρφωσης, με τα Αρχέτυπα, ισχυρά σύμβολα στην πνευματική μας εργαλειοθήκη που θα μας οδηγήσουν στην ανάδυση πληροφορίων από το ασυνείδητο. Θα κλείσουμε την ημέρα μας με Garuda, μια μέθοδος που συνδυάζει την ηρεμία της Γιόγκα, τη δύναμη του Πιλάτες, την ροή του χορού και την αρμονία του Τάι Τσι, αφήνοντας το σώμα δυνατό και τον ψυχισμό εναρμονισμένο. Φεύγοντας θα έχουμε ξεκουράσει, αναζωογονήσει και αφυπνίσει πνεύμα και σώμα. Συνάμα θα έχουμε πάρει γνώση και εμπειρία που θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και το περιβάλλον μας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

8:00-8:30.‘Ωρα προσέλευσης, συγκέντρωση και γνωριμία.

8:45-9.15. Καλημερίζουμε την ημέρα με αναπνοές, γείωση και 15’ διαλογισμό.

9:15-10:15. Hatha Yoga. Ανοίγουμε με απαλές  κινήσεις και με συνεχή ροή γειώνουμε  το σώμα, αναζητούμε και αποδεχόμαστε τις ρίζες μας. Σε αυτή την πρακτική δίνουμε έμφαση στο άνοιγμα των ισχίων και της λεκάνης, μια περιοχή όπου μένουν φυλακισμένα τα συναισθήματα που δεν εκφράστηκαν.

10:30-11:30. Πρωινό στο χώρο του ξενοδοχείου.

11:30-13:00. Ταξίδι στο ασυνείδητο. ‘’Ψευδής, Αυθεντικός εαυτός’’.

13:00-14:00. Ελεύθερος χρόνος.

14:00-15.00. Μεσημεριανό γεύμα

15.00-16:00. Ελεύθερος χρόνος.

16:00-17:00. Η δύναμη των Αρχετύπων, ισχυρά σύμβολα στην πνευματική μας εργαλειοθήκη και θεμέλια της προσωπικότητά μας. Η δύναμή τους μας οδηγεί στην ανάδυση πληροφορίων από το ασυνείδητο, καθώς αντικατοπτρίζουν όψεις της προσωπικότητάς μας, συναισθήματα, πεποιθήσεις.

17:00-18:00. Garuda μια μέθοδο που συνδυάζει την ηρεμία της Γιόγκα, τη  δύναμη του  Πιλάτες, την ροή του χορού και την αρμονία του Τάι Τσι, αφήνοντας το σώμα δυνατό και τον ψυχισμό εναρμονισμένο.

18:00. Αποχαιρετισμός και αναχώρηση.

Εις το επανιδείν!

 

Κόστος Wellness Day Out:  85 ευρώ. Στη τιμή περιλαμβάνεται, πρωινό και μεσημεριανό, φρούτα και δροσερά βοτανικά αφεψήματα.

Για προκράτηση 21-07-2019, έκπτωση 30%.

Η μετακίνηση θα γίνει με  δικά σας μεταφορικά μέσα.

Πληροφορίες: https://www.ecopsychology.gr/, stamoulivicky@gmail.com,  zampetakimiranta@yahoo.gr, τηλ. +306951949175, +306937284847

Σας περιμένουμε!

Βίκυ Σταμούλη, παιδοψυχίατρος, ψυχοθεραπεύτρια, ολιστικός γιατρός

Μιράντα Ζαμπετάκη, fitness coach, pilates yoga instructor

 

*Ολες οι πρακτικές είναι κατάλληλα σχεδιασμένες ώστε να μπορεί να τις παρακολουθήσει και εκείνος

που δεν έχει προηγούμενη εμπειρία.

**Η συμμετοχή στην  ημερήσιες δράσεις δεν είναι υποχρεωτική και μπορεί να γίνει κατ’ επιλογή.