«Mια βιωματική εξερεύνηση του ασυνείδητου εαυτού μας μέσω της φύσης»
Σάββατο και Κυριακή 17-18 Νοεμβρίου 2018, Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας, Καταφύγιο Φλαμπούρι

Περιγραφή:

Λίγο πιο έξω από την Αθήνα   η φύση κινείται σε άλλους ρυθμούς. Λίγα χιλιόμετρα μακριά και έχουμε αφήσει πίσω μας το αστικό τοπίο συναντώντας τον Εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.

Μια ανάσα από την πολύβουη Αθήνα και οι αισθήσεις ξυπνούν με τους ήχους, τα χρώματα, τις μυρωδιές και την απέραντη ομορφιά του βουνού και της άγριας ζωής.

Είναι πλέον γνωστό, αλλά και επιστημονικά τεκμηριωμένο, ότι η επαφή με την φύση, αναζωογονεί, ηρεμεί, γαληνεύει, εκτονώνει, εμπνέει, ισορροπεί. Κάνοντας απλά μια βόλτα στην φύση, συνήθως όλοι νιώθουμε καλύτερα. Εντούτοις, σπάνια γνωρίζουμε τον τρόπο να εμβαθύνουμε στην εμπειρία μας, να ενσωματωθούμε με τη φύση  και να αξιοποιήσουμε τη σοφία της στην προσωπική μας ανάπτυξη.

Αυτή τη δυνατότητα προσφέρει η γνωριμία με την Οικοψυχολογία, σ’ένα Σαββατοκύριακο στο δάσος της Πάρνηθας, σε υψόμετρο 1.158 μέτρα καθώς μας προσφέρει τις τεχνικές να συνδεθούμε με το φυσικό κόσμο του εαυτού μας και του περιβάλλοντος μας με μεγαλύτερο βάθος και ευαισθητοποίηση.

Το εργαστήρι Οικοψυχολογίας σκοπό έχει τη βιωματική εξερεύνηση  των βαθύτερων σκέψεών μας, των συναισθημάτων, των σωματικών αισθήσεων και όσων μας περιβάλλουν. Η φύση είναι ο τέλειος συνεργάτης στην ανάπτυξη αυτής της κατάστασης του νου και του τρόπου ύπαρξης. Η Οικοψυχολογία δίνει την ιδανική επιστημονική βάση για την ανάδειξη και πραγματοποίηση των παραπάνω.

Μέσα από τον υπέροχο κόσμο της φύσης, θα γνωρίσουμε ένα ταξίδι μετατόπισης του μυαλού και του σώματος. Ένα ταξίδι μετατόπισης αυτών που συμβαίνουν τόσο μέσα μας, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, όσο και στο περιβάλλον μας.

Σε ποιους απευθύνεται:

  • Σε όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στη γνώση για τον εαυτό τους και τη σχέση τους με τη φύση.
  • Σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τον κλάδο της Οικοψυχολογίας και να την εντάξουν σε μακροχρόνια επιμόρφωση στην εργασία τους και στην προσωπική τους ανάπτυξη

Ημερομηνία διεξαγωγής: 17-18 Νοεμβρίου 2018

Κόστος: 165 ευρώ (συν 24% φόροι)

Περιλαμβάνει:

  • Διανυκτέρευση στο καταφύγιο «Φλαμπούρι» σε κοινόχρηστο χώρο.
  • Πλήρη διατροφή (Χορτοφαγική)
  • Κόστος συμμετοχής
  • Βεβαίωση παρακολούθησης

Περισσότερα για την τοποθεσία  https://www.flabouri.gr/

Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Για να διασφαλίσετε την συμμετοχή σας στο σεμινάριο είναι απαραίτητη η προκαταβολή 55 ευρώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής  ή περαιτέρω πληροφορίες απευθυνθείτε στο mail μας info@ecopsychology.gr, στο Messenger της σελίδας μας στο Facebook (Hellenic Ecopsychology Society, Mental and Integrative Health) ή στο τηλέφωνο  6978138619 (κ. Μαυροκεφαλίδου Ελένη)

Για όσους ενδιαφέρονται για το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Οικοψυχολογίας (IES Ecotuning), το κόστος της συμμετοχής στο παρόν εργαστήριο θα αφαιρεθεί από το τελικό κόστος της εκπαίδευσης.

Ενδεικτικό Πρόγραμμα

Σάββατο 17/11/18

9.00-10.30   Γνωριμία /Πρωινό στο Καταφύγιο

11.00-13.30  Green Mindfulness/ Earth Painting H νοημοσύνη των αισθήσεων: Πέρα από τις πέντε αισθήσεις

13.30-15.00  Γεύμα στο Καταφύγιο

16.00-16.30  Centering

16.30-19.00  Έλξη και Βιομιμητική

19.30-21.00  Δείπνο

21.00 –           Ομαδικό παιχνίδι-χαλάρωση

Κυριακή 18/11/18

9.00-10.00    Πρωινό στο Καταφύγιο

10.00-10.30  Centering/Green Mindfulness

10.30-13.00  Η φύση ως δάσκαλος και εσωτερικός καθρέφτης

13.00-14.30  Γεύμα στο Καταφύγιο

15.00-15.30  Centering

15.30-17.30  Η τέχνη της σύνδεσης

17.30-18.00  Earth painting closure

 

Χρήσιμες πληροφορίες:

Πρόσβαση:

Με αυτοκίνητο: Μπορείτε να φτάσετε με δικό σας μέσο ως το καταφύγιο Φλαμπούρι. Η διαδρομή είναι εύκολα προσβάσιμη.  Χρειάζεστε περίπου 1 ώρα από το κέντρο της Αθήνας.

Με το τελεφερίκ: Κατόπιν συνεννόησης μπορούμε να σας παραλάβουμε από το πάνω σταθμό του τελεφερίκ Πάρνηθας.

Διαμονή:

Η διαμονή στο καταφύγιο είναι προαιρετική αν και προτείνεται ανεπιφύλακτα. Μην χάσετε ώρες μακριά από το δάσος και την ομάδα!

Το καταφύγιο παρέχει στρώματα, μαξιλάρια και κουβέρτες. Είναι απαραίτητο να φέρετε μαζί σας:

  • sleeping bag ή σεντόνια
  • πετσέτες
  • προσωπικά είδη (σαμπουάν/ αφρόλουτρο κλπ)

 

Εξοπλισμός:

Δεν είναι απαραίτητος ειδικός εξοπλισμός. Φροντίστε να ενημερωθείτε για τον καιρό ώστε να φέρετε ανάλογα ρούχα. Θυμηθείτε είμαστε σε υψόμετρο πάνω από 1000μέτρα όπου οι καιρικές συνθήκες έχουν μεγάλη διαφορά από το κέντρο της πόλης.

Απαραίτητη μία ψάθα ή μαντήλι ή άλλο αντικείμενο ώστε να μπορείτε να κάθεστε κάτω (ανάλογα τον καιρό το έδαφος μπορεί να είναι βρεγμένο)

Άνετα ρούχα και παπούτσια

Μπουκάλι για νερό