Η τέχνη του Διατροφικού Ευζήν
Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Μαθήματα μαγειρικής Μακροβιοτικής Διατροφής. Υπέροχες γεύσεις από την γαστρονομία της Ασιάτικης κουζίνας:  Κινέζικη, Ταυλανδέζικη και Ινδική. Θα ταξιδέψουμε μαζί στο Γαστρονομικό Μονοπάτι της Ανατολής και στο “Δρόμο του Μεταξιού”.

  • Τα συστατικά των τροφών είναι και αυτά που καθορίζουν τη θρέψη του οργανισμού μας, την κυτταρική ανανέωση κάθε λεπτό που περνάει, (το αίμα μας ανανεώνεται εξ’ ολοκλήρου, κάθε 120 μέρες, το επιθήλιο των πνευμόνων κάθε 15 μέρες, το επιθήλιο του εντέρου κάθε 5 μέρες, τα κύτταρα του ήπατος κάθε 5 μήνες κ.α.), την ομαλή λειτουργία των οργάνων και των βιολογικών συστημάτων του ανθρώπινου σώματος, καθώς επίσης και την ακατάπαυστη παραγωγή και μεταβολική δραστηριότητα πεπτιδίων ενζύμων, ορμονών και μεταβολιτών που ρυθμίζουν συνεχώς την λειτουργία του σώματος μας και της ψυχονοητικής μας κατάστασης, με σκοπό την ομοιόσταση, την ανανέωση και την κινητοποίηση των εγγενών μηχανισμών αυτοδιόρθωσης και αυτοίασης, μέσω του DNA μας (τελομερή).Τα κύτταρά μας αποτελούνται από “δομικά υλικά” που προέρχονται μόνο από την τροφή μας και συνεχώς χρησιμοποιούν συστατικά τροφών για να επιτελούν την εργασία τους.  Επομένως η τροφή μας αποτελεί και τον μοναδικό παράγοντα θρέψης, λειτουργίας και ανανέωσης των κυττάρων μας.
  • Σε αυτό το τρίωρο εργαστήριο μαγειρεύουμε με σπάνιες παραδοσιακές και γευστικότατες συνταγές από την Ανατολή, με έμφαση στα καρυκεύματα, μπαχαρικά και βότανα, καθώς και στην ιδιαίτερα υλικά μαγειρικής τους, δημιουργώντας μοναδικές γευστικές απολαύσεις. Χρησιμοποιούμε παραδοσιακά ασιάτικα  υλικά που εμπεριέχουν τις πιο θρεπτικές, θεραπευτικές και αναζωογονητικές ουσίες, τις “πεμπτουσίες”. Καθώς θα μαγειρεύουμε, ταυτόχρονα θα μαθαίνουμε και τα μυστικά των πιο “δυνατών” τροφών, από το υπέροχο και απίστευτα πλούσιο φυτικό βασίλειο της Μεσογείου και της Ασίας. Η Αργυρώ Αστερατάκη θα μας μυήσει στην τέχνη και τα μυστικά της μαγείας της μαγειρικής και η Βίκυ Σταμούλη θα μας δώσει απλές και ουσιαστικές πληροφορίες για τις τροφές οι οποίες συμβάλλουν καταλυτικά στην βαθιά θρέψη του οργανισμού μας, στην κυτταρική ανανέωση, στην αντιγήρανση και στην αύξηση της ζωτικής μας ενέργειας.
  • Γινόμαστε μια ανέμελη ομάδα, που μαγειρεύει, μαθαίνει, συζητάει και γελάει, δοκιμάζει νέες γεύσεις και αφήνει την δημιουργικότητα και την φαντασία να δίνει το ρυθμό στην παρέα μας. Και…αφού ολοκληρώσουμε τις μαγειρικές μας “πεμπτουσίες”, θα αφεθούμε χαλαρά και ξέγνοιαστα στην βεράντα ή στον κήπο, για να απολαύσουμε τα υπέροχα δημιουργήματά μας, με καλό κρασί και παγωμένη σανγκρία, μέσα στην ήδη ανεβασμένη διάθεση της παρέας μας, σιγοτρώγοντας, σιγοπίνοντας και γιατί όχι… και σιγοτραγουδώντας…Στόχος μας η σωματική μας και ψυχική μας θρέψη!!!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνίες: Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Ώρα πραγματοποίησης: 18.30μ.μ.-21.30μ.μ.

Χώρος εκδήλωσης: Άνω Γούβες Ηρακλείου, στην βεράντα εξοχικής κατοικίας, μαγειρεύοντας σε εξωτερική παραδοσιακή κουζίνα με ξύλα και γκάζι και ψήνοντας σε ξυλόφουρνο, στην απογευματινή δροσιά του καλοκαιριού.

Τηλ. Επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής καθώς και οδηγίες προσέλευσης στην εξοχική κατοικία: 6937284847, Βίκυ Σταμούλη

  • Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ με ΦΠΑ.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το κόστος των υλικών μαγειρικής.

Αριθμός λογαριασμού τράπεζας για κατάθεση συμμετοχής: 775 00 2002 013452, IBAN: GR06 0140 7750 7750 0200 2013 452. Ελληνική εταιρία Οικοψυχολογίας, Ψυχικής και Ενιαίας Υγείας. Η κατάθεση είναι απαραίτητο να έχει γίνει ως  μία βδομάδα, πριν την ημέρα πραγματοποίησης της εκάστοτε  εκδήλωσης, ώστε να οριστικοποιείται ο αριθμός συμμετεχόντων σε αυτές.
Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας, βάσει του αριθμού κατάθεσης στη τράπεζα.

Συστήνονται άνετα ρούχα και κυρίως ανέμελη διάθεση!! Ο καθένας φέρνει μόνο την ποδιά μαγειρικής του.