Εξισσορρόπηση νου, σώματος ψυχισμού, με μαλάξεις (ειδικό μασάζ) και δακτυλοπιέσεις στους μεσημβρινούς του σώματος για προσωπική μας χρήση
Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019
Ενιαία Υγεία

Σε αυτό το εργαστήριο θα μάθουμε με απλούς τρόπους, το θεραπευτικό μασάζ με μαλάξεις  κατά μήκος των μεσημβρινών και την χρήση δακτυλοπιέσεων σε βελονιστικά σημεία, για προσωπική χρήση. Θα αισθανθούμε με τα χέρια μας σε ποια βελονιστικά σημεία των μεσημβρινών μας έχουμε μπλοκάρισμα και ποιος ή ποιοι μεσημβρινοί μας δεν λειτουργούν επαρκώς. Θα μπορέσουμε να δούμε την θεραπευτική διαφορά μετά το μασάζ αυτών των μεσημβρινών και το μαλάκωμα των μπλοκαρισμένων βελονιστικών σημείων μας. Θα μπορέσουμε να γνωρίσουμε ποιες είναι οι σωματικές μας δυσλειτουργίες, και ποια είναι τα νοητικά και συναισθηματικά μας μπλοκαρίσματα και πως μπορούμε να συμβάλουμε στην εξισορρόπηση όλων αυτών. Θα μάθουμε να διαβάζουμε το σώμα μας, και να αφήνουμε κάθε σημείο του να μας δίνει μια ακόμα πληροφοία για εμάς, με την βοήθεια του χάρτη των μεσημβρινών. Το να μάθουμε να φροντίζουμε πιο ουσιαστικά τον εαυτό μας και την υγεία μας είναι η μεγαλύτερη πράξη αγάπης, από εμάς για μας…

.

Το μασάζ κατά μήκος των μεσημβρινών και η πιεσοθεραπεία στα βελονιστικά σημεία καθώς και άλλες τεχνικές πάνω σε αυτές τις περιοχές, έχουν μια πολύ ισχυρή θεραπευτική δράση και ανακούφιση πολλών συμπτωμάτων καθώς επίσης οδηγούν σε μια συνολική εξισορρόπηση του σώματος και της αύξησης της ηρεμίας του νου και των συναισθημάτων.

Βασίζονται πάνω στις αρχές της κινέζικης ιατρικής και του βελονισμού, χωρίς όμως την χρήση βελόνας. Πεδίο εφαρμογής οι μεσημβρινοί του σώματος.

Κατα την κινέζικη ιατρική, το τσι (qi) θεωρείται η κύρια ενέργεια και δύναμη κάθε οργανισμού. Είναι η ζωτική μας ενέργεια και απαραίτητη για την ανάπτυξη, την ανάρρωση και τη καθολική μας υγεία.
Η εξισορρόπηση του τσι δεν σημαίνει μόνο την ισότιμη κατανομή ενέργειας σε όλο το σώμα, αλλά και την ισορροπία της ενέργειας του γιν (yin) και του γιανγκ (yang). Κάθε σωματική λειτουργία χρησιμοποιεί και τις δύο ενέργειες ταυτόχρονα.

Οι μεσημβρινοί είναι αόρατα κανάλια που κατευθύνουν τη ροή ενέργειας του σώματός μας, μέσα από συγκεκριμένα μονοπάτια του, όπως οι φλέβες και οι αρτηρίες μεταφέρουν το αίμα. Την κάθε πλευρά του σώματος την διατρέχουν έξι μεσημβρινοί – τρεις yin και τρεις yan. Κάθε μεσημβρινός συνδέεται με ένα συγκεκριμένο όργανο και την λειτουργία του, καθώς και όργανα που συσχετίζονται με αυτό. Για παράδειγμα, ο μεσημβρινός των νεφρών είναι υπεύθυνος για την υγεία του ουροποιητικού, αλλά συνδέεται και με τη σεξουαλική ενέργεια και την αναπαραγωγική διαδικασία.

Οι μεσημβρινοί συνδέουν όλα τα κύρια συστήματα οργάνων. Αν η ενέργεια που ρέει κατά μήκος ενός μεσημβρινού δεν είναι ισορροπημένη, τότε θα εμφανιστεί ασθένεια και μια γενικότερη ανισορροπία.

 

Ημερομηνία διεξαγωγής: Τετάρτη  20 Νοεμβρίου 2019

Τόπος διεξαγωγής: Ηράκλειο Κρήτης

Διάρκεια εργαστηρίου: 17.30-21.30

**Παρακαλείσθε να προσέλθετε εγκαίρως, διότι το εργαστήριο θα ξεκινήσει ακριβως στις 17.30, χωρίς δυνατότητα καθυστέρηση της έναρξής του

Χώρος διεξαγωγής: Ανδρέα Παπανδρέου 1 (πρώην Ακαδημίας), περιοχή Όαση

Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ (+ΦΠΑ)

Για προκράτηση ως 15 μέρες πριν την διεξαγωγή του εργαστηρίου, έκπτωση 15%

Στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνεται:  Σνακς, χυμοί,τσάι, καφές, ντοσιέ με υλικό του εργαστηρίου

 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:https://www.ecopsychology.gr/, stamoulivicky@gmail.com

Τηλ  6937284847

 

Οργάνωση: Ελληνική Εταιρία Οικοψυχολογίας και Ενιαίας Υγείας. Βίκυ Σταμούλη, συνδιαχειρίστρια της “Ελληνικής Εταιρίας Οικοψυχολογίας και Ενιαίας Υγείας”,  παιδοψυχίατρος, ψυχοθεραπεύτρια, ολιστικός γιατρός

Θεραπεύτρια Βελονισμού: Μαρία Αβντέι, βελονιστής, ρεφλεξολόγος, ειδική σε συνδυαστικό θεραπευτικό μασάζ

*Όλη η πρακτική είναι κατάλληλα σχεδιασμένη ώστε να μπορεί να την παρακολουθήσει και εκείνος που δεν έχει προηγούμενη εμπειρία.

**Είναι αναγκαίο να φοράτε άνετα ρούχα και να έχετε μαζί σας κάλτσες ή παντοφλάκια.