Εco-Δρομές

eco-dromes

Οι Eco-Δρομές  είναι μια ιδέα που γεννήθηκε το 2021 μέσα σε μία εποχή όπου ο άνθρωπος χρειάστηκε όσο ποτέ την επανασύνδεση  και επαφή του με την Φύση. Με τις ραγδαίες ταχύτητες και εξελίξεις που αντιμετωπίζουμε στην ζωή μας πλέον και την αλλοτρίωση της φυσικής μας υπόστασης που συνεχώς δεχόμαστε, έχουμε  χάσει την ισορροπία μας καθώς αποσυνδεόμαστε από την Φύση!

Οι  Eco-Δρομές είναι ένα εγχείρημα που διεξάγεται μαζί με την συνεργάτιδα και μέλος της εταιρίας Βίβιαν Καραβάνου, Ψυχολόγο/Ψυχοθεραπεύτρια/Οικοψυχολόγο και Mindfulness Instructor.

Είναι ένα κάλεσμα αυθεντικής σύνδεσης ανθρώπων ώστε να συνδημιουργήσουν μια εμπειρία ζωής, χαρούμενη, πρωτόγνωρη και ουσιαστική, που θα τους οδηγήσει προς την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια Οικοψυχολογίας, Οικοθεραπείας και Ενσυνειδητότητας (Mindfulness), που στόχο έχουν την σύνδεση με το σώμα, ψυχή και πνεύμα, με τα στοιχεία της περιβάλλουσας φύσης, μέσω πρωτοποριακών  workshops σε απαράμιλλης ομορφιάς τοπία.

Πως λειτουργεί?

Ξεκινάμε να πάμε μια πεζοπορική διαδρομή, εύκολη και κυκλική με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, που έχει καθοριστεί από μας, με συγκεκριμένη Θεματολογία και σκοπό σε φυσικά τοπία των Νομών της Κρήτης.

Μαζευόμαστε στο σημείο συνάντησης όλοι μαζί και γινόμαστε μια παρέα! Παρουσιάζεται το θέμα της συνάντησης και ξεκινάει η Eco-Δρομή με περπάτημα και κατά την διάρκεια της διαδρομής, κάνουμε παύσεις για την πρακτική και τα βιωματικά μας εργαστήρια που σκοπό έχουν την σύνδεση μας με το Φυσικό Περιβάλλον, τον Φυσικό Εαυτό μας, τους Άλλους και την καλή Πέραση!

Συνήθως θα ξεκινάμε 09.00 και θα ολοκληρώνουμε γύρω στις 17.00 και έπειτα όσοι θέλουμε θα συνεχίζουμε παρέα για φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα στην γύρω περιοχή.

Σε ποιους απευθύνεται

Οι Eco-Δρομές είναι για όλους και για όλα τα επίπεδα, καθώς οι πορείες που έχουν επιλεχθεί είναι βατές και εύκολες.

Eπίσης απευθύνεται και σε αγγλόφωνους πολίτες άλλων χωρών, καθώς υπάρχει δυνατότητα μετάφρασης και στην αγγλική γλώσσα.

Η κάθε Εco-δρομή μπορεί να είναι αυτοτελής αλλά και σε συνέχεια με τις προηγούμενες ή τις επόμενες με σκοπό την εμβάθυνση της πρακτικής της Οικοψυχολογίας. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να θέλει να θέλει να συμμετάσχει σε μια ή και σε περισσότερες Εco-δρομές μεμονωμένα ή να ακολουθήσει ολόκληρο  το πρόγραμμα έτσι όπως είναι σχεδιασμένο, με σκοπό την εν τω βάθη αυτογνωσία και  αυτοανάπτυξη.

 

Tι χρειάζεστε να έχετε μαζί σας

Άνετα ρούχα και κλειστά άνετα παπούτσια, νερό και σνακ, σημειωματάριο και στυλό ή μολύβι και ένα ψαθάκι ή αδιάβροχο ύφασμα για κάθισμα στο έδαφος όταν χρειάζεται.

Τι θα αποκομίσετε...

Οι συμμετέχοντες με το πέρας αυτών των 5 ειδικά σχεδιασμένων Eco-Δρομών, θα έχουν ολοκληρώσει μια πρωτοποριακή βιωματική εκπαίδευση στις Βασικές Αρχές Οικοψυχολογίας και Ενσυνειδητότητας και θα έχουν στην κατοχή τους εύχρηστες και ισχυρές πρακτικές που θα  μπορούν να εφαρμόζουν κάθε φορά που επισκέπτονται το φυσικό Περιβάλλον από εδώ και στο εξής!

Θα πάρουν πρακτικά εφόδια και εργαλεία ενσωματωμένα και έτοιμα προς χρήση και μοίρασμα με την παρέα και την οικογένειά τους!

Με την ολοκλήρωση 5 Eco-δρομών, θα δίδεται πιστοποίηση αναγνωρισμένη από τη Διεθνή Εταιρία Οικοψυχολογίας (IES).

Προηγούμενες Δράσεις

Ιανουάριος,
30/01/22

Ο μήνας της σποράς επιθυμιών και προθέσεων. Αποφάσεις και προθέσεις για τη νέα χρονιά, γειωνόμαστε, επιλέγουμε τι θα φέρουμε μέσα στον πυρήνα της σποράς μας και βάζουμε τους σπόρους μας στη Γη. Πρακτικές Οικοψυχολογίας και ενσυνειδητότητας: Άνοιγμα των Αισθήσεων, Γείωση, Κέντρο και Σύνδεση με την Φύση. Ενσυνείδητο Περπάτημα (Mindful Walking) & Μπάνιο του Δάσους (Forest Bathing).

Φεβρουάριος,
27/02/22

Προετοιμασία, αυτοφροντίδα και μετάβαση από την ησυχία και την αδράνεια προς την εκδήλωση και την έκφραση. Mπαίνοντας στη ροή μέσα από το Στοιχείο του Νερού: Συναισθηματικοσωματικό Quest – Τεχνική Ενσυνείδητης Επικοινωνίας και συσχέτισης με την Φύση με σκοπό την Αυτογνωσία και την Αυτοανάπτυξη.

Μάρτιος,
27/3/22

Άνοιξη, Άνοιγμα, Άνθιση, Αμφιθυμία, Ευμεταβλητότητα, Μεταίχμιο- Τα δύο άκρα μαζί. Βρίσκοντας την εσωτερική μας ισορροπία-σύνδεση με το Στοιχείο του Αέρα: αναπνοή, σκέψη, λόγος και ήχος. Θα εξερευνήσουμε το τρόπο που σκεφτόμαστε, τις πεποιθήσεις μας και την γλώσσα που χρησιμοποιούμε.

Απρίλιος,
10/04/22

Καρδιά της Άνοιξης-Ανάταση, Ανάσταση, Συνέργεια με το Στοιχείο της Φωτιάς. Εργαστήρια Ενεργοποίησης Μετουσίωσης και Μεταμόρφωσης προς το Ανώτερο Βελτιστό μας.

Μάιος,
15/05/22

Αισθησιασμός και οργασμός της φύσης, Αισθήσεις, μυρωδιές.  Επέτρεψε στον εαυτό σου να φανεί, να ελευθερωθεί και να απολαύσει. Συνέργεια με το Στοιχείο του Αιθέρα. Σύνθεση όλων των παραπάνω πρακτικών και στοιχείων της Φύσης που οδηγούν στην ολότητα και την ολοκλήρωση.

«Ακριβώς όπως ήταν ο στόχος προηγούμενων θεραπειών για την ανάκτηση των καταπιεσμένων περιεχομένων του ασυνείδητου, έτσι ο στόχος της Oικοψυχολογίας είναι να ξυπνήσει την έμφυτη αίσθηση της περιβαλλοντικής αμοιβαιότητας που βρίσκεται μέσα στο οικολογικό ασυνείδητο. Άλλες θεραπείες επιδιώκουν να θεραπεύσουν την αποξένωση μεταξύ προσώπου και προσώπου, προσώπου και οικογένειας, προσώπου και κοινωνίας. Η Oικοψυχολογία επιδιώκει να θεραπεύσει την πιο θεμελιώδη αποξένωση μεταξύ του ατόμου και του φυσικού περιβάλλοντος.»
Theodore Roszak
d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday to Friday 09:00 - 20:00 hrs
Saturday 09:00 - 18:00 hrs
Sunday 09:00 - 18:00 hrs