Eco-Δρομές
Ιανουάριος – Μαϊος 2022
Οικοψυχολογία

Οι Eco-Δρομές  είναι μια ιδέα που γεννήθηκε το 2021 μέσα σε μία εποχή όπου ο άνθρωπος χρειάζεται την επανασύνδεση  και επαφή του με την Φύση περισσότερο από ποτέ! Με τις ραγδαίες ταχύτητες και εξελίξεις που αντιμετωπίζουμε στην ζωή μας πλέον και την αλλοτρίωση της φυσικής μας υπόστασης που συνεχώς δεχόμαστε  ,έχουμε  χάσει την ισορροπία μας  καθώς αποσυνδεόμαστε  από την Φύση!

Οι  Eco-Δρομές  είναι ένα εγχείρημα που  καλεί  όμορφους ανθρώπους να συνδεθούν αυθεντικά και να πάνε μια ecoδρομή που δεν θα ξεχάσουν ποτέ! Να συνδημιουργήσουν μια εμπειρία ζωής ,χαρούμενη, πρωτόγνωρη και ουσιαστική, που θα τους οδηγήσει προς την  καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια Οικοψυχολογίας,Οικοθεραπείας και Ενσυνειδητότητας (Mindfulness),που στόχο έχουν την σύνδεση με το σώμα, ψυχή και πνεύμα, με τα στοιχεία της περιβάλλουσας φύσης, μέσω πρωτοποριακών  workshops στα απαράμιλλης ομορφιάς τοπία της Κρήτης.

Το πλαίσιο αυτό συνδυάζει και Συνθέτει βασικές Αρχές Οικοψυχολογίας-Οικοθεραπείας,  Βιωματικές Ασκήσεις Αυτογνωσίας και Αυτοανάπτυξης, Ενσυνειδητότητας ( Mindfulness) , Πρακτικές Αναπνοών,  Διαλογισμού & Yoga.

 

Πως λειτουργεί?

Μια Κυριακή το μήνα …Ξεκινάμε να πάμε μια πεζοπορική διαδρομή , εύκολη και κυκλική με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, που έχει καθοριστεί από μας, με συγκεκριμένη Θεματολογία και σκοπό σε φυσικά τοπία του Νομού Χανίων.

Μαζευόμαστε στο σημείο συνάντησης όλοι μαζί και γινόμαστε μια παρέα ! Παρουσιάζεται το θέμα της συνάντησης και ξεκινάει η Eco -Δρομή με  περπάτημα και κατά την διάρκεια της διαδρομής, κάνουμε παύσεις για την πρακτική και τα  βιωματικά μας εργαστήρια που σκοπό έχουν την σύνδεση μας με το Φυσικό Περιβάλλον , τον  Φυσικό Εαυτό μας, τους Άλλους και την καλή Πέραση!

Συνήθως θα ξεκινάμε  09.00 και θα ολοκληρώνουμε γύρω στης 17.00 και έπειτα όσοι θέλουμε θα συνεχίζουμε παρέα  για φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα στην γύρω περιοχή.

 

Σε ποιους απευθύνεται:

Οι Eco-Δρομές είναι για όλους και για όλα τα επίπεδα, καθώς οι πορείες που έχουν επιλεχθεί είναι βατές και εύκολες.

Eπίσης απευθύνεται και σε αγγλόφωνους πολίτες άλλων χωρών, καθώς υπάρχει δυνατότητα μετάφρασης και στην αγγλική γλώσσα.

Η κάθε Εco-δρομή μπορεί να είναι αυτοτελής αλλά και σε συνέχεια με τις προηγούμενες ή τις επόμενες με σκοπό την εμβάθυνση της πρακτικής της Οικοψυχολογίας. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να θέλει να θέλει να συμμετάσχει σε μια ή και σε περισσότερες Εco-δρομές μεμονωμένα ή να ακολουθήσει ολόκληρο  το πρόγραμμα έτσι όπως είναι σχεδιασμένο, με σκοπό την  εν τω βάθη αυτογνωσία και  αυτοανάπτυξη.

 

Ημερομηνίες και Θεματικές :

  • Ιανουάριος, 30/01/22: ο μήνας της σποράς επιθυμιών και προθέσεων. Αποφάσεις και προθέσεις  για τη νέα χρονιά ,γειωνόμαστε , επιλέγουμε τι θα φέρουμε μέσα στον πυρήνα της σποράς μας και βάζουμε τους σπόρους μας στη Γη . Πρακτικές Οικοψυχολογίας και ενσυνειδητότητας:  Άνοιγμα των Αισθήσεων , Γείωση, Κέντρο  και Σύνδεση την Φύση. Ενσυνείδητο Περπάτημα (Mindful Walking) & Μπάνιο του Δάσους (Forest Bathing).
  • Φεβρουάριος, 27/02/22: προετοιμασία, αυτοφροντίδα και μετάβαση από την ησυχία και την αδράνεια προς την εκδήλωση και την έκφραση. Mπαίνοντας στη ροή μέσα από το Στοιχείο του Νερού: Συναισθηματικοσωματικό Quest – Τεχνική Ενσυνείδητης Επικοινωνίας και συσχέτισης με την Φύση με σκοπό την Αυτογνωσία και την Αυτοανάπτυξη.
  • Μάρτιος, 27/3/22 : Άνοιξη ,Ανοιγμα , Άνθιση, Αμφιθυμία, Ευμεταβλητότητα, Μεταίχμιο- Τα δύο άκρα μαζί .Βρίσκοντας την εσωτερική μας ισορροπία-σύνδεση με το Στοιχείο του Αέρα: αναπνοή, σκέψη, λόγος και ήχος. Θα εξερευνήσουμε το τρόπο που σκεφτόμαστε , τις πεποιθήσεις μας και την γλώσσα που χρησιμοποιούμε.
  • Απρίλιος, 10/04/22: Καρδιά της Άνοιξης -Ανάταση, Ανάσταση, Συνέργεια με το Στοιχείο της Φωτιάς.  Εργαστήρια Ενεργοποίησης Μετουσίωσης και Μεταμόρφωσης προς το Ανώτερο Βελτιστό μας.
  • Μάιος, 15/05/22 : Αισθησιασμός και οργασμός της φύσης ,Αισθήσεις, μυρωδιές -Επέτρεψε στον εαυτό σου να φανεί ,να ελευθερωθεί και να απολαύσει. Συνέργεια  με το Στοιχείο του Αιθέρα. Σύνθεση όλων των παραπάνω πρακτικών και  στοιχείων της Φύσης που οδηγούν στην ολότητα και την ολοκλήρωση.

 

 

Tι χρειάζεστε να έχετε μαζί σας

Άνετα ρούχα και κλειστά άνετα παπούτσια, νερό και σνακ, σημειωματάριο και στυλό ή μολύβι και ένα ψαθάκι ή αδιάβροχο ύφασμα για κάθισμα στο έδαφος όταν χρειάζεται.

 

Τι θα αποκομίσετε από την εμπειρία αυτή?

Οι συμμετέχοντες με το πέρας αυτών των 5  ειδικά σχεδιασμένων Eco –Δρομών, θα έχουν ολοκληρώσει μια πρωτοποριακή βιωματική εκπαίδευση στις Βασικές Αρχές  Οικοψυχολογίας και Ενσυνειδητότητας και θα έχουν στην κατοχή τους πανίσχυρες και απλές πρακτικές που θα  μπορούν να εφαρμόζουν κάθε φορά που επισκέπτονται το φυσικό Περιβάλλον από εδώ και στο εξής!

Θα πάρουν  πρακτικά εφόδια και εργαλεία ενσωματωμένα και έτοιμα προς χρήση και μοίρασμα με την παρέα και την οικογένειά τους!

Με την ολοκλήρωση 5 Eco-δρομών, θα δίδεται πιστοποίηση αναγνωρισμένη από τη Διεθνή Εταιρία Οικοψυχολογίας (IES)

 

Kόστος:

ΤΙΜΗ: 35 ευρώ + ΦΠΑ

ΠΑΚΕΤΟ 5 ECO-ΔΡΟΜΩΝ: 140 ευρώ + ΦΠΑ (απο 175 ευρώ)

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ

Για συμμετοχή παρέας από 3 άτομα και άνω, παρέχεται έκπτωση 30%.

Δηλώσεις συμμετοχής :

Δηλώσεις συμμετοχής έως την  Παρασκευή πριν την Eco-δρομή και ώρα 21.00. Για καταχώρηση θέσης απαιτείται προκαταβολή το 30% της τιμής

E-mail: info@ecopsychology.gr

Tηλ: 6945383866 (Κλειώ) και 6945710851 (Βίβιαν)

Για δήλωση συμμετοχής κάντε κλικ εδώ

Σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά των συμμετεχόντων, η προκαταβολή δεν δύναται να επιστραφεί, αλλά μπορεί να μεταφερθεί σε μια επόμενη Eco-δρομή. Σε περίπτωση ακύρωσης λόγω καιρού ή απρόβλεπτων λόγων από την πλευρά των διοργανωτών, οι προκαταβολές επιστρέφονται στο ακέραιο.

 

  • Covid19 update

Τηρούμε πάντα αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα υγιεινης .

Αναγκαία προϋπόθεση συμμετοχής : πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή Rapid test 48ώρου ή PCR 72ώρου.

Σε κάθε περίπτωση εάν υπάρξουν υγειονομικές οδηγίες και διατάξεις για κάποιο συγκεκριμένο μέρος και δεν καταστεί δυνατόν να πραγματοποιηθεί  η Eco-δρομή, η προκαταβολή θα επιστραφεί ή εάν επιθυμείτε θα αξιοποιηθεί για κάποια επόμενη Ecoδρομή .

 


 

Οι Οικοσυντονιστές σας (Ecotuners)

 

Κλειώ Αποστολάκη

Η Κλειώ Γ. Αποστολάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και ζει στην Κρήτη. Σπούδασε Ψυχολογία με Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Κεντ στο Ηνωμένο Βασίλειο και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ψυχική Υγεία (MSc) στο King’s College στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου όπου ειδικεύτηκε στη Δυναμική και Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Το 2009 έλαβε το δίπλωμά της στην Οικοψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Strathclyde στη Γλασκόβη. Σπούδασε επίσης Dolphin Therapy για παιδιά και ενήλικες με ψυχολογικά, νευρολογικά και κινητικά προβλήματα στο Ινστιτούτο Dolphinswim σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Sigmund Freud στη Βιέννη. Είναι επίσης πιστοποιημένη Εκπαιδευτής Ενηλίκων από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και θεραπευτής  EMDR  για το Τραύμα.

Εργάστηκε στο Τμήμα Ψυχιατρικής Ενηλίκων στο Νοσοκομείο Guy’s στο Λονδίνο και από το 2002 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή και εθνικά συνέδρια ως εισηγήτρια, έχει γράψει στον περιοδικό και ημερήσιο τύπο και έχει μεγάλο αριθμό τηλεοπτικών ραδιοτηλεοπτικών εμφανίσεων ως προσκεκλημένη ειδικός . Είναι μέλος  του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας Οικοψυχολογίας (IES), Πρόεδρος του IES 2016-2019 και επίσημα αναγνωρισμένη ως εκπρόσωπος του IES στην Ελλάδα με την ίδρυση της «Ελληνικής Εταιρείας Οικοψυχολογίας», η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2007. Είναι συντονίστρια και εκπαιδεύτρια του ΙΕS School της εφαρμοσμένης Οικοψυχολογίας (Ecotuning) για την Ελλάδα.

Στοιχεία Επαφής

+30 6945383866

info@ecopsychology.gr

www.ecopsychology.gr

https://www.facebook.com/ecopsychology.gr

https://www.instagram.com/ecopsychology.gr

 

Βίβιαν Καραβάνου

Η Βίβιαν Καραβάνου γεννήθηκε στο Βανκούβερ του Καναδά και έχει μεγαλώσει στα Χανιά. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στην Αγγλία, (ΒΑ Psychology) και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Μετροπόλιταν Πανεπιστήμιο του Λονδίνου .(MSc Counselling Psychology). Έπειτα συνέχισε την εκπαίδευση σε ποικίλες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις. Η Βίβιαν ιδιωτεύει ως συμβουλευτική Ψυχολόγος και Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια από το 2002. Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί και διδάσκει Ενσυνειδητότητα (mindfulness) και Hatha, Raja και Tantra Yoga (500 H – Yoga Alliance). Εκπαιδεύει και διδάσκει από το 2009 Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας και Κλινική Υπνοθεραπεία . Από το 2012 προσφέρει Εποπτεία, σε Ψυχολόγους, Ψυχοθεραπευτές και Ειδικούς Ψυχικής Υγείας. Το 2016 ίδρυσε το ΦSpace που απαρτίζεται από μια άρτια καταρτισμένη ομάδα ειδικών που συνεργάζονται στο Τομέα της Ευεξίας και για την Πρόληψη  της υγείας και της ευμάρειας των ανθρώπων που έρχονται στο Φ.  Σήμερα παρέχει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες που συνθέτουν όλα τα παραπάνω με σκοπό να συνθέσει την επιστημονικότητα της Ψυχοθεραπείας και της Συμβουλευτικής με την Τέχνη του Μindfulness, Του Διαλογισμού και της Γιόγκα και όλα αυτά σε συνέργεια με τη Φύση. To 2021 πήρε το πτυχίο της στην Οικοψυχολογία από την Ελληνική Εταιρεία Οικοψυχολογίας, είναι μέλος  της Διεθνούς Εταιρείας Οικοψυχολογίας (IES) και ως  πιστοποιημένη Eco- Tuner οργανώνει Retreats και Εργαστήρια στην Φύση συνθέτοντας όλες τις παραπάνω προσεγγίσεις με σκοπό την Αυτογνωσία & Αυτοανάπτυξη

 

Στοιχεία Επαφής

+30 6945730851, +30 2821099468

info@viviankaravanou.com

www.viviankaravαnou.com

https://www.facebook.com/viviankaravanos/

https://www.instagram.com/vivian.wellbeing/