Βιωματικά Εργαστήρια Ψυχικής και Ενιαίας Υγείας

Στόχος των  βιωματικών εργαστηρίων  στην Ψυχική και Ενιαία Υγεία είναι η απόκτηση της βασικής γνώσης για την ανθρώπινη υγεία σε όλα τα επίπεδά της,  την εξισορρόπηση του σώματος, του νου και του ψυχισμού ως ενιαίο σύνολο και την ανθρώπινη ευημερία, βασιζόμενη  σε όλες τις σύγχρονες επιστημονικά τεκμηριωμένες  προσεγγίσεις υγείας και προσεγγίσεις για τον τρόπο ζωής. Πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένο όμορφο κλειστό χώρο για ομάδες, σε υπαίθριους χώρους, σε κήπους εξοχικών κατοικιών, σε αγροτουριστικά καταλύματα και σε οικοτουριστικούς ξενώνες, σε πανέμορφα μέρη στην ύπαιθρο, ανάλογα του περιεχομένου του εκάστοτε βιωματικού εργαστηρίου και σεμιναρίου. Η διάρκειά τους μπορεί να είναι λίγων ωρών, αυτοτελή ή συγκεκριμένοι κύκλοι συναντήσεων, σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση ή διάρκειας μια μέρας, ή ολόκληρου Σαββατοκύριακου, τριήμερο ή και περισσότερων ημερών, ως και με την μορφή συνάμα ολιγοήμερων διακοπών. Επιστήμονες, από το χώρο της Ελλάδας και του εξωτερικού, αναλαμβάνουν την εκπόνηση των βιωματικών εργαστηρίων και σεμιναρίων, κομίζοντας στους συμμετέχοντες την καλύτερη και επιστημονικά τεκμηριωμένη βιωματική γνώση για την προαγωγή της καθολικής μας υγείας και ευημερίας. Απευθύνονται σε ανθρώπους που αναζητούν την προσωπική τους ανάπτυξη, σε όλα τα επίπεδα της υγείας τους, καθώς και σε επαγγελματίες υγείας και επαγγελματίες σχολικής και κοινωνικής μέριμνας και προαγωγής της ανθρώπινης ισορροπίας.

Τα βιωματικά εργαστήρια καθώς και τα επιμορφωτικά σεμινάρια, περιλαμβάνουν:

Σεμινάρια διατροφής, Nutritional Health: μεσογειακή, τοπική παραδοσιακή γαστρονομία από όλη την Ελλάδα, κρητική, μακροβιοτική, αγιορείτικη, αρχαιοελληνική, πολυεθνική, διατροφικές πολύτιμες γνώσεις μακροζωίας από παλαιότερους πολιτισμούς, αγιουρβεδική, κυτταρικής θρέψης, αποτοξίνωσης, μικροθρεπτικών και  μακροθρεπτικών στοιχείων, αντιοξειδωτική, χορτοφαγική, vegan, αθλητών, παιδιών, ηλικιωμένων, διατροφή μεταβολισμού και μεταβολικών νοσημάτων, παχυσαρκίας, εκφυλιστικών νοσημάτων κ.α. Ταυτόχρονα, θα γίνεται και επιμόρφωση για την επιβάρυνση της σύγχρονης διατροφής με φυτοφάρμακα, χημικές ουσίες, μεταλλαγμένα, συντηρητικά, πρόσθετα κλπ.

Μαθήματα μαγειρικής σε όλα τα είδη διατροφής: σπάνιες ξεχασμένες παραδοσιακές συνταγές, καθώς και χορτοφαγικές και vegan συνταγές, σε εξοχική κατοικία κοντά στο Ηράκλειο και σε αγροτουριστικά θέρετρα, με παραδοσιακούς τρόπους μαγειρικής και υλικά κατευθείαν από τη μητέρα φύση, με μεράκι, ανοιχτόκαρδη ανθρώπινη συναναστροφή, φαντασία και πολλή δημιουργική διάθεση.

Μαθήματα Βοτανολογίας και θεραπευτικής βοτάνων, για την καθημερινή μας χρήση: Αφεψήματα, θεραπευτικά σκευάσματα και θεραπευτικές ιδιότητες φυτών και βοτάνων της Μητέρας Γης. Έμφαση στα βότανα της Κρήτης. Μαθήματα φυσικών τρόπων συντήρησης τροφίμων, παρασκευής φυσικών καλλυντικών, ειδών σωματικής καθαριότητας και περιποίησης, φυσικών απορρυπαντικών, αιθέριων ελαίων, αρωμάτων, φυσικών φαρμακευτικών προϊόντων. Μαθήματα φροντίδας και αγνής θρέψης φυτών καθώς και φυσικοί τρόποι φυτοπροστασίας και καταπολέμησης ασθενειών τους. Εκμάθηση καλλιέργειας σπάνιων φυτών και λουλουδιών καθώς και χρήση ντόπιων σπόρων λαχανικών, μπαχαρικών και βοτάνων. Μαθήματα Αρωματοθεραπείας για την χρήση αιθέριων ελαίων για βελτίωση της υγείας μας, για περιποίηση σώματος, για χαλάρωση, για οικιακή χρήση αρωματισμού και εξισορρόπησης της ατμόσφαιρας του χώρου μας.

Βιωματικά εργαστήρια απλοποποιημένων τεχνικών θεραπευτικού μασάζ για προσωπική μας χρήση καθώς και για την οικογένεια μας. Στις μέρες εφαρμόζονται πολλές μέθοδοι μασάζ, προερχόμενες απ’ όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Πολλά από αυτά τα είδη μασάζ έχουν ήδη εισαχθεί στους θεραπευτικούς κόλπους νοσοκομείων ανά τον κόσμο: Σιάτσου, Ταϊλανδέζικο, Αγιουρβεδικό, Αθλητικό, Βρεφικό, Μασάζ για εγκύους, Κρανιοιερή, Λεμφικό, Μασάζ αυχένα,  Rejuvance, Μασάζ  με ζεστές πέτρες, Μασάζ ποδιών, Ρεφλεξολογία, Σπονδυλοθεραπεία, Οστεοπαθητική, Βελονισμός χωρίς την χρήση βελόνων, Σουηδικό, άλατα Epson και χρήση αιθέριων ελαίων.

Βιωματικά εργαστήρια Mindfulness, Visualization, Guided Imagery. Η καθοδηγούμενη εικονοποίηση (μερικές φορές ονομάζεται καθοδηγούμενος διαλογισμός, και καθοδηγούμενη αυτο-ύπνωση) είναι μια ήπια αλλά ισχυρή τεχνική που επικεντρώνεται στην ενσωματωμένη μας ικανότητα να κάνουμε συναισθηματικό επαναπρογραμματισμό μέσα από απλές εικόνες, αισθήσεις, σύμβολα. Μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, να αυξήσει τη βραχυχρόνια δραστηριότητα των ανοσοκυττάρων, να μειώσει το άγχος και τον πόνο, να αυξήσει την πρόσβαση στο συναισθηματικό βάθος, την συνειδητοποίηση και απεμπλοκή από εσωτερικά μπλοκαρίσματα, το χιούμορ, τη δημιουργικότητα.

Βιωματικά εργαστήρια γιόγκα, και detox yoga retreat. Βελτιώνουμε  τη δύναμη, την ισορροπία, την ευελιξία και τη γενική υγεία.  Η γιόγκα λειτουργεί σε πολλαπλά συστήματα στο σώμα σας ταυτόχρονα. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνοντας τα επίπεδα φυσικών αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν την ασθένεια στο σώμα μας.  Ενεργοποιεί περιοχές του εγκεφάλου που αυξάνουν τη χαρά και μειώνουν τα συναισθήματα που συνδέονται με το άγχος. Ενεργοποιεί τα γονίδια (τελομερή του DNA) που συσχετίζονται με την ανανέωση κυττάρων. Μειώνει  την ανάγκη για φάρμακα για διαβήτη έως και 40%. Μειώνει  την κατάθλιψη, το άγχος και το στρες και αυξήστε τα επίπεδα της ενέργειας μας. Βελτιώνει την μνήμη.

Βιωματικά εργαστήρια Διαλογισμού: Υπερβατικός Διαλογισμός, Διαλογισμός Emptiness, Στοχευμένος Διαλογισμός, αρχέγονες μορφές του και η σύγχρονη εξέλιξή του, Διαλογισμός και κίνηση, Δυναμικός Διαλογισμός, Διαλογισμός και Τέχνες, στηριζόμενος σε σύγχρονες μελέτες, όπως για παράδειγμα από το Harvard Medical School, για την αποτελεσματικότητα και την συμβολή του διαλογισμού στην εξισορρόπηση νου, ψυχισμού, σώματος του ανθρώπου. «Από επιστημονική μελέτη σε ένα πρόγραμμα διαλογισμού οκτώ εβδομάδων, διαπιστώνεται πως ο διαλογισμός κάνει μετρήσιμες αλλαγές στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη, την αίσθηση του εαυτού, την ενσυναίσθηση και το άγχος. » (Harvard Medical School)

Βιωματικά εργαστήρια Θεατρικού Παιχνιδιού: Το θεατρικό παιχνίδι δανείζεται από το θέατρο πολλά στοιχεία και τεχνικές όπως το παιχνίδι ρόλων, τους αυτοσχεδιασμούς, τη μεταμόρφωση, την παντομίμα, τη δραματοποίηση όμως διαφέρει απ’ αυτό κυρίως στο ότι σκοπός του θεατρικού παιχνιδιού είναι να αναπτύξει τον άνθρωπο και όχι την παράσταση. Απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Το θεατρικό παιχνίδι δημιουργεί ένα ασφαλές πλαίσιο μέσα στο οποίο το παιδί ή ο ενήλικας ακίνδυνα και χωρίς συνέπειες δοκιμάζει τον εαυτό του, τα όριά του, τις σχέσεις του με τους άλλους, έρχεται σε επαφή με τα αισθήματά του και μπορεί να τα γνωρίσει και να τα εκφράσει και να απελευθερώνεται από πικρίες και στεναχώριες. Με τον ίδιο τρόπο που γνωρίζει τον εαυτό του, γνωρίζει και τους άλλους, κι έτσι δε φοβάται να ανοιχτεί απέναντί τους, δε διστάζει να αποκαλυφθεί, γιατί έχει τη χαρά να τους αποκαλύπτει.

Βιωματικά εργαστήρια Green Exercise. Η υπαίθρια άσκηση κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους, λιγότερο κουρασμένους και θυμωμένους, πιο ήρεμους και χαλαρούς και χαρίζει μια πιο διαρκή ώθηση ενέργειας σε σύγκριση με την εσωτερική άσκηση. Ακόμη και πέντε λεπτά πράσινης άσκησης (όπως περπάτημα σε ένα πάρκο) μπορεί να ενισχύσει τη διάθεση και τη ζωτικότητα μας.

Βιωματικά εργαστήρια ψυχικής εξισορρόπησης μέσα από την τεράστια ψυχοθεραπευτική γνώση του κορυφαίου ψυχοθεραπευτή, Καρλ Γιουνγκ: Αρχέτυπα, Iχνηλάτηση μέσω Αρχετύπων, Χορός Αρχετύπων, Σκιές και Εντυπώματα, Ασυνείδητο και Συλλογικό Ασυνείδητο, Τα 13 Τραύματα, Σύμβολα και Συμβολισμός, Sand painting, Μυθική Χαρτογράφηση του Ασυνειδήτου.

Βιωματικό εργαστήριο με Τεχνικές Αναπνοής και Τέχνη Φωνής: Μέσα από μία σειρά διαδραστικών ασκήσεων και συνειδητοποιήσεων ο ασκούμενος διδάσκεται πώς λειτουργεί ο μηχανισμός της αναπνοής του, μαθαίνει να «αντλεί από βαθιά», ενεργοποιώντας τον εγκέφαλο και «επαναπρογραμματίζει» το σώμα του με νέες σκέψεις και πεποιθήσεις, καθώς πλέον ολόκληρη η υπόστασή του στηρίζει τα λεγόμενά του και όχι μόνο ο λαιμός και ο νους. Ταυτόχρονα μέσω διαφορετικών τεχνικών αναπνοής, ενεργοποιούνται εγγενείς μηχανισμοί αυτορύθμισης του σώματος, του ψυχισμού και του νου.

Βιωματικά εργαστήρια για το Eσωτερικό Παιδί, Soul Reconnection, Rebirth, Soul retrieval: Είμαστε γεμάτοι με ασυνείδητα ψυχικά τραύματα, αρνητικά βιώματα και πεποιθήσεις, δημιουργημένα καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής μας, και κυρίως στην παιδική μας ηλικία, που έχουν διαμορφώσει την προσωπικότητα μας και τον τρόπο που επιλέγουμε να ζούμε. Πολύ συχνά λέμε πως “θέλω να βρω τον εαυτό μου” αγνοώντας πως αυτός ο εαυτός βρίσκεται καθηλωμένος στο πολύ μακρινό μας παρελθόν, κάτω από τραύματα, καταπιεσμένα συναισθήματα και πεποιθήσεις που δεν είναι δικές μας, αλλά φορεμένες από το περιβάλλον που μεγαλώσαμε. Στόχος μας η ανακάλυψη και η ανάκτηση του λησμονημένου αυθεντικού μας εαυτού.

Βιωματικό εργαστήριο Συστημικής Αναπαράστασης: Αποτελεί ένα εξαιρετικά μοναδικό είδος βιωματικής ψυχοθεραπείας σε ομάδα, που μας επιτρέπει να απελευθερωθούμε από καταστάσεις, εσωτερικές ή εξωτερικές, που οι ρίζες τους βρίσκονται στο παρελθόν και που συνεχίζουν να μας δυσκολεύουν στο παρόν. Αναπτύχθηκε από τον γερμανό ψυχοθεραπευτή Bert Hellinger. Στηρίζεται πως ο καθένας μας συνδέεται άρρηκτα με τα ανθρώπινα συστήματα στα οποία ανήκει (οικογένεια, διαπροσωπικές σχέσεις, επαγγελματικός χώρος, κοινωνία, χώρα κα.) τα οποία επηρεάζει και ταυτόχρονα επηρεάζεται από αυτά. Πολλά από αυτά που εμείς οι ίδιοι θεωρούμε πως είναι τα δικά μας φυσιολογικά, οι δικές μας ατομικές συμπεριφορές, ιδέες και πεποιθήσεις, ή είναι του «χαρακτήρα» μας, στην πραγματικότητα δεν είναι δικά μας, δεν απορρέουν από την δική μας μοναδική φύση και ύπαρξη, αλλά «φορεμένα» και «δανεικά» από την οικογενειακή, κοινωνική και γενεαλογική μας αλυσίδα, που όμως έχουν περάσει στο ασυνείδητό μας και πλέον έχουν γίνει ένα με μας, έχουν γίνει η δική μας φύση και που συχνά όλα αυτά μας δημιουργούν ανεξήγητες δυσλειτουργίες, σωματικές και ψυχικές. Η εμπειρία της αναπαράστασης οδηγεί σε κάθαρση, αποδοχή, συμφιλίωση και στην απεμπλοκή από βάρη που δεν μας ανήκουν. Είναι μια διαδικασία που φέρνει στο προσκήνιο τις αιτίες και τα βαθύτερα προβλήματα σε διαταραγμένες σχέσεις και αποσιωπημένες αλήθειες, με σκοπό να επαναφέρει την ισορροπία.

Βιωματικά εργαστήρια θεραπείας μέσω της Τέχνης: Αυτογνωσία, ανακάλυψη εσώτερου εαυτού, απελευθέρωση εσωτερικών συγκρούσεων, συχνά ασυνείδητων, εσωτερική ισορροπία, συναισθηματική απελευθέρωση και ανέλιξη, μέσω της Τέχνης (Art Healing- Balance).

Βιωματικό εργαστήριο: Τα 5 στοιχεία (5 elements), Earth Keepers: Σύνδεση με τις Αρχέγονες και Αιώνιες Αρχετυπικές Αρχές της εν γένει φύσης μας, μέσα από την παραδοσιακή φιλοσοφία, θεραπεία και τρόπο ύπαρξης παλαιότερων σημαντικών πολιτισμών, που τιμούσαν την σύνδεση του ανθρώπου με την φύση, χρησιμοποιώντας τα 5 στοιχεία (γη, νερό, φωτιά, αέρας, αιθέρας), όχι απλώς ως συμβολισμούς, αλλά και ως πηγή ζωής και μετουσίωσης.  

Βιωματικό εργαστήριο με τεχνικές χαλάρωσης νου και σώματος, Emotional and Stress Realizing: Στο σώμα μας συσσωρεύονται οι εντάσεις του νου και του ψυχισμού μας, με την μορφή μυϊκών μπλοκαρισμάτων, πίεση στα εσωτερικά μας όργανα, δυσκαμψία στις αρθρώσεις μας, ρηχή αναπνοή, πονοκέφαλοι τάσεως κ.α. Μαθαίνουμε να γινόμαστε καλοί παρατηρητές των νοητικών και ψυχικών μας εντάσεων και δύσκολων συναισθημάτων, παρατηρητές των μπλοκαρισμάτων στο σώμα μας και πως να τα απελευθερώνουμε.

Βιωματικά εργαστήρια Ψυχοθεραπείας Gestalt: Τεχνική της «Άδειας Καρέκλας», «Προγονική Αλυσίδα», «Γενεαλογία», “Ψυχοσωματική Gestalt”. Αναμφισβήτητα έχει πολλές θεραπευτικές επιδράσεις και μπορεί να οδηγήσει σε πραγματικά δυνατές, μεταμορφωτικές εμπειρίες, μέσα από την σχέση μας με τον εαυτό μας, τους άλλους, με εκείνους που ήταν ή είναι πολύ σημαντικοί για μας, και κυρίως με κεντρικά πρόσωπα του οικογενειακού μας περιβάλλοντος.

Βιωματικά εργαστήρια Δραματοθεραπείας, Ιερό δράμα”, Ρόλοι, Story telling, Αποδόμηση πεποιθήσεων, Τρίγωνα Αποδυνάμωσης- Ενδυνάμωσης. Η σημασία της θεατρικής παρουσίασης των ανθρώπινων εμπειριών συμβάλλει καταλυτικά στη συνειδητοποίησή τους και την επίλυση εσωτερικών συγκρούσεων, δυσλειτουργικών συναισθηματικών μοντέλων και άκαμπτων πεποιθήσεων, σε σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους. Αναδύεται με πολύ αβίαστο τρόπο, υλικό από το υποσυνείδητό μας και μετουσιώνεται.

Βιωματικό εργαστήριο για τα Όνειρα: Ο Freud τα ονόμαζε ως «την βασιλική οδός του υποσυνείδητου». Κατά τον Καρλ Γιουνγκ, τα όνειρα δεν είναι προσπάθειες για να κρύψουμε τα πραγματικά αισθήματά μας από τον συνειδητό μας νου, αλλά αντιθέτως είναι ένα παράθυρο για το υποσυνείδητό μας. Εξυπηρετούν την καθοδήγηση του συνειδητού μας νου ώστε να πετύχει την πληρότητα. Τα όνειρα προσφέρουν μια λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε στον ξύπνιο μας. Στο σεμινάριο των Ονείρων «Η μαγική πύλη του ονειρικού καθρέφτη» ανακαλύπτουμε τον τρόπο για να έρθουμε πιο κοντά στον εσώτερο εαυτό μας. Εκπαιδευόμαστε στις κατηγορίες ονείρων, τι πίστευαν οι αρχαίοι πολιτισμοί, στο συνειδητό ονείρεμα, στα θεραπευτικά όνειρα, τα όνειρα σαν είδος ενοποίησης του εαυτού μας, τα σύμβολα των ονείρων, αρχέτυπα, πώς να να βάζουμε ερωτήσεις και πώς παίρνουμε απαντήσεις μέσα από το όνειρο. Τεχνικές για την βελτίωση του ύπνου, υπνοθεραπεία.

Βιωματικό εργαστήριο της πρακτικής του Τσιγκόνγκ (Qigong). Είναι μια πρακτική ευεξίας και κατανόησης σώματος-νου. Βασίζεται στην ιδέα ότι σώμα και νους δεν είναι δύο ξεχωριστά πράγματα αλλά μια ενωμένη ολότητα. Το πώς συμπεριφερόμαστε στο ένα, επηρεάζει βαθιά και το άλλο. Μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τα σημεία στο σώμα μας, που κρατάμε το άγχος. Καθώς το κάνουμε, εστιάζουμε στην αναπνοή και κυριολεκτικά αναπνέουμε μέσα σε εκείνους τους χώρους. To Qigong είναι μια αρχαία κινεζική άσκηση και ιατρική τεχνική που περιλαμβάνει διαλογισμό, ελεγχόμενη αναπνοή και ασκήσεις κίνησης. Σύμφωνα με τον Peter Wayne, επίκουρο καθηγητή ιατρικής στο Ιατρικό Σχολείο του Χάρβαρντ και διευθυντή έρευνας στο Κέντρο Osher Ολοκληρωμένης Ιατρικής του Χάρβαρντ: «Ο πρώτος χαρακτήρας, το Qi είναι μια ιδέα του παραδοσιακού κινεζικού πολιτισμού που σημαίνει σχεδόν ζωτική ενέργεια, πληροφορία, αναπνοή ή πνεύμα. Ο δεύτερος χαρακτήρας στο τσιγκόνγκ, το γκονγκ σημαίνει καλλιέργεια ή κυριαρχία, λέει ο Wayne. Ως εκ τούτου, το Qigong μεταφράζεται ως «ζωτική ενεργειακή καλλιέργεια» ή «ενεργειακή κυριαρχία».

Βιωματικό εργαστήριο Tai Chi. Το Tai chi περιγράφεται συχνά ως «διαλογισμός σε κίνηση», αλλά ίσως καλείται και «φάρμακοσε κίνηση». Υπάρχουν ολοένα και περισσότερες ενδείξεις ότι αυτή η πρακτική του νου και του σώματος, η οποία προέρχεται από την Κίνα ως πολεμική τέχνη, έχει αξία για τη θεραπεία ή την πρόληψη «Ένα αυξανόμενο σύνολο προσεκτικά διεξαγόμενων ερευνών δημιουργεί μια αναγκαιότητα για το Tai Chi ως συμπλήρωμα της καθιερωμένης ιατρικής περίθαλψης για την πρόληψη και την αποκατάσταση πολλών συνθηκών που συνδέονται συνήθως με την ηλικία», λέει ο Peter M. Wayne, επίκουρος καθηγητής ιατρικής στο Harvard Medical Σχολή και διευθυντής του ερευνητικού προγράμματος Tai Chi και Mind-Body στο Κέντρο Έρευνας Osher της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ. Μια συμπληρωματική θεραπεία είναι αυτή που χρησιμοποιείται μαζί με τις πρωτογενείς ιατρικές θεραπείες, είτε για να αντιμετωπίσει μια ίδια την ασθένεια ή τα κύρια συμπτώματα της, ή, γενικότερα, για τη βελτίωση της λειτουργίας του ασθενούς και της ποιότητας ζωής.

Βιωματικές ομάδες γονιών-παιδιού: Δεν αποτελούν μόνο επιμορφωτικά σεμινάρια για μια πιο ισορροπημένη και αποτελεσματική διαπαιδαγώγηση των παιδιών από τους γονείς τους, αλλά και συναντήσεις παιδιών και γονέων μαζί, όπου εκεί βιωματικά αναπτύσσονται γεροί δεσμοί ανάμεσά τους, με στόχο την επίλυση τυχόν προβλημάτων, να γνωριστούν ουσιαστικά και να εξελιχθούν και οι δύο πλευρές, μέσα από την σχέση τους και την αλληλεπίδρασή τους.

Βιωματικές ομάδες παιδιών και εφήβων, με σκοπό την προσωπική τους ανάπτυξη, την επίλυση προσωπικών τους δυσκολιών και την εξέλιξη των διαπροσωπικών τους σχέσεων, μέσα από την αυτογνωσία, την δημιουργικότητα, την αναγνώριση και απρόσκοπτη έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων, την ανακάλυψη των προσωπικών τους ικανοτήτων, δυνατοτήτων και ποιοτήτων, με τελικό σκοπό τον αυτοπροσδιορισμό τους και την ανακάλυψη της δικής τους εγγενής φύση τους.

Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους, με ειδικές ανάγκες: Αποτελούν ολιγομελείς ομάδες, κατάλληλα διαμορφωμένες ηλικιακά και με κοινό πεδίο δυσκολιών και αναγκών, με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξέλιξή τους, την κοινωνικοποίηση τους, την ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους, την ελεύθερη έκφρασή τους, την κρυμμένη δημιουργικότητα τους, την ενίσχυση της αυτονόμησής τους και το πιο σημαντικό από όλα, την αγάπη εαυτού και την χαρά στην ζωή τους. Παράλληλα σε άλλες συναντήσεις, συμμετέχουν και οι γονείς μαζί, ώστε και εκείνοι να επιμορφωθούν για τους τρόπους επαφής, επικοινωνίας με τα παιδιά τους, την διαχείριση των καθημερινών τους δυσκολιών, την ενίσχυση της αυτοεξυπηρέτησης και της όσον δυνατόν περισσότερο αυτονόμησής τους, την ενίσχυση του δεσμού ανάμεσά τους, καθώς και την στήριξη και ανακούφιση των γονιών, στο δύσκολο έργο που καλούνται καθημερινά να περπατούν.

Ομάδες με χόμπυ: Όμορφες συναντήσεις ανθρώπων με κοινά χόμπι και δραστηριότητες. Στόχος το μοίρασμα, η ανθρώπινη επαφή, η ανταλλαγή ιδεών, η ανέλιξη της ανθρώπινης φαντασίας. Στιγμές χαλάρωσης, γέλιου, παρέας και ευφάνταστης δημιουργικότητας.

Βιωματικά εργαστήρια για τον άνθρωπος και ζωοφιλία: Άπειρες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει πως η επαφή και η συνύπαρξη του ανθρώπου με τα ζώα προάγει την ψυχική υγεία και συμβάλλει στην εξέλιξη του ανθρώπου. Τα ζώα αποτελούν καθρέφτες μας, μάς βοηθούν να εκφράζουμε πιο εύκολα τα συναισθήματά μας, να ανακαλύψουμε πλευρές του εαυτού μας, που συχνά νιώθουμε άβολα και ανασφάλεια να τις εκδηλώσουμε με ανθρώπους, να πάρουμε συναισθηματική στήριξη μέσα από τα μάτια των μικρών μας φίλων, να λειτουργήσουμε αυθόρμητα, να γελάσουμε, να εκδηλώσουμε το κρυμμένο μας εσωτερικό μας παιδί και να χαλαρώσουμε κοντά τους, μέσα από την πίεση της ημέρας μας. Στόχος αυτών των βιωματικών συναντήσεων, για μικρούς και μεγάλους, στην ύπαιθρο και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για περιπάτους και δραστηριότητες με ζώα καθώς και για υπέροχο agility, ο καθένας με το δικό του τετράποδο φίλο, αποτελεί το μοίρασμα εμπειριών, το παιχνίδι, το γέλιο, τη βαθύτερη ανάπτυξη της εξωλεκτικής μας επικοινωνίας (μία από τις σημαντικότερες επικοινωνίες στην ανθρώπινη φύση μας, μια και είναι η μόνη επικοινωνία που δεν επιδέχεται την λογοκρισία και τον περιορισμό του μυαλού μας και που τόσο συχνά την λησμονούμε), την έκφραση συναισθημάτων, τον αυθορμητισμό, που τόσο καλά γνωρίζουν να μας τον διδάσκουν οι αγαπημένοι μας τετράποδοι φίλοι μας. Παράλληλα στις συναντήσεις μας, θα μας συντροφεύει εκπαιδευτής ζώων, με σκοπό την επιμόρφωση μας, σε θέματα της καλύτερης δυνατής εκπαίδευσης των αγαπημένων μας τετράποδων φίλων, της βαθύτερης συναισθηματικής σχέσης ανάμεσά μας, μέσα από θετικούς τρόπους επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης.

Συναντήσεις παιχνιδιού για μεγάλους: Σε αυτές τις συναντήσεις, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο χαλάρωσης και σε φυσικούς εξωτερικούς χώρους, ερχόμαστε για να ενθυμηθούμε την ξεχασμένη παιδικότητα μας, τον καταπιεσμένο αυθορμητισμό μας, το γέλιο, την έννοια της παρέας και της ξεγνοιασιάς, το κέφι και την ανεμελιά, την ευγενή άμιλλα. Επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια που παίζαμε παιδιά, στις γειτονιές μας, αυτοσχεδιασμοί και ανέμελη δημιουργικότητα. Ενθυμούμαστε ξανά πως δεν είμαστε μόνο ενήλικοι με πρέπει, ρόλους και υποχρεώσεις, αλλά και πλάσματα που έχουν καθημερινά την ανάγκη να γελάσουν, να χαλαρώσουν, να γευτούν λιχουδιές, να απολαύσουν το ρόφημά τους, και το «ρεφενέ» του πικνίκ, να γνωριστούν με άλλους ανθρώπους και να συνάψουν σχέσεις φιλίας, βασιζόμενες στην ειλικρίνεια, στην ανοιχτή καρδιά και την αποδοχή, να μοιραστούν την ομορφιά της καρδιάς τους, να παίξουν και να νιώσουν ελεύθεροι από τα άγχη και τις πιέσεις της καθημερινότητας.

Βιωματικά εργαστήρια μέσω εκδρομών σε τόπους με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, με την άνεση όμορφων καταλυμάτων και την απόλαυση τοπικών γεύσεων, στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα, συνδυάζοντας ταυτόχρονα διάφορα βιωματικά εργαστήρια της Οικοψυχολογίας και της Ενιαίας Υγείας.

Ομάδες χαράς και ανεμελιάς, με βραδιές συνευρέσεων και πάρτυ, βραδιές επιτραπέζιων παιχνιδιών και με έπαθλο, καθώς και βραδιές παρακολούθησης ταινιών σε εξοχική κατοικία, λίγο έξω από το Ηράκλειο, με προτζέκτορα και παραδοσιακό πανί, όπως στις παλιές όμορφες εποχές, κάτω από τον καλοκαιρινό έναστρο ουρανό και τον χειμώνα σε γυάλινο αίθριο με την θαλπωρή εξωτερικού τζακιού και παραδοσιακής ξυλόσομπας, με παραδοσιακά γευστικότατα χειροποίητα σνακ, ζεστά ροφήματα και υψηλής ποιότητας κρασί. Στόχος οι άνθρωποι να ξανάρθουν κοντά και να αναβιωθεί η έννοια της καλής παρέας, της ανθρώπινης ζεστασιάς, του γέλιου, της ανεμελιάς, της ψυχικής ανάτασης και των ξέγνοιαστων βραδιών, που δυστυχώς ο δυτικός τρόπος ζωής, όλο αυτό το έχει περιορίσει κατά πολύ. Η έννοια της ψυχικής και ενιαίας υγείας και της ανθρώπινης ευημερίας είναι ένας βαθύς και ουσιαστικός τρόπος ζωής και ύπαρξης, που οφείλουμε να μην τον λησμονήσουμε ποτέ, γιατί στην ουσία, λησμονούμε την δική μας ύπαρξη!!