Από το κεφάλι στην Καρδιά
Κυριακές Ιουνίου, Ιουλίου 2018

Η  Κυριακή μας αρχίζει στην αγκαλιά της Φύσης, με Γιόγκα, Ηχοθεραπεία, Τεχνικές Γείωσης με την Μητέρα Γη και τον μοναδικά ιδιαίτερο Διαλογισμό «Από το κεφάλι στην Καρδιά»,  κυκλωμένοι από την πρωινή δροσιά του καλοκαιριού.

  • Βελτιώνουμε τη δύναμη, την ισορροπία, την ευελιξία και τη γενική υγεία.  Η γιόγκα λειτουργεί σε πολλαπλά συστήματα στο σώμα σας ταυτόχρονα. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνοντας τα επίπεδα φυσικών αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν την ασθένεια στο σώμα μας.  Ενεργοποιεί περιοχές του εγκεφάλου που αυξάνουν τη χαρά και μειώνουν τα συναισθήματα που συνδέονται με το άγχος. Ενεργοποιεί τα γονίδια (τελομερή του DNA) που συσχετίζονται με την ανανέωση κυττάρων. Μειώνει  την ανάγκη για φάρμακα για διαβήτη έως και 40%. Μειώνει  την κατάθλιψη, το άγχος και το στρες και αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειας μας.  Βελτιώνει τη μνήμη.
  • Γνωρίζουμε πως με τον ήχο, μέσω της ηχοθεραπείας μπορούμε να μεταβάλουμε την συχνότητα των φυσιολογικών  βήτα εγκεφαλικών κυμάτων (φυσιολογική συνείδηση ξυπνήματος) σε άλφα (χαλαρή συνείδηση) και ακόμη και η θήτα (διαλογιστική κατάσταση) ή και δέλτα (εσωτερική επούλωση). Ουσιαστικά μας φέρνει σε αυτό το μέρος της ηρεμίας. Και ο ήχος βοηθά στη δημιουργία της οδού προς αυτή τη θέση ακινησίας. Πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από τη Βρετανική Ακαδημία Θεραπείας ήχου (BAST) διαπίστωσε ότι το 95% των ασθενών που πάσχουν από διαταραχές που σχετίζονται με το στρες διαπίστωσαν  μια αυξημένη κατάσταση ηρεμίας μετά από την ηχοθεραπεία. Παρόμοια αποτελέσματα προέκυψαν από μια άλλη μελέτη που διεξήχθη από την BAST που μετρούσε τα αποτελέσματα της ηχητικής θεραπείας στο αυτόνομο νευρικό σύστημα. Επίσης μέσα από την ηχοθεραπεία, μπορούμε να ενισχύσουμε την απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου, ένα μόριο ελεύθερης ρίζας που έχει αποδειχθεί ότι ευθύνεται για τον πόνο και το άγχος.
  • Το κύτταρο έχει ένα ηλεκτρομαγνητικό φάσμα συχνοτήτων στο οποίο λειτουργεί. Η καρδιά, ο εγκέφαλος, το νευρικό σύστημα, οι μύες, το ανοσοποιητικό μας σύστημα κ.α. είναι ηλεκτρικά υποσυστήματα. Η γη αποτελεί μια απεριόριστη και ανεξάντλητη πηγή αρνητικά φορτισμένων ελεύθερων ηλεκτρονίων. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει πως τα αρνητικά φορτισμένα ηλεκτρόνια που βρίσκονται στη γη εξουδετερώνουν τα θετικά φορτισμένα ηλεκτρόνια των ελεύθερων ριζών στο σώμα μας και τα οποία συσχετίζονται με πολλές κοινές ασθένειες. Το καλύτερο αντιφλεγμονώδες πάνω στον πλανήτη, είναι ο ίδιος ο πλανήτης! Όπως το φως του ήλιου μας προσφέρει την βιταμίνη D, η Γη μας προσφέρει ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που ονομάζεται βιταμίνη G (Ground=έδαφος). Μείωση συμπτωμάτων φλεγμονωδών νοσημάτων, χρόνιων πόνων, βελτίωση του ύπνου, αυξημένη ενέργεια, μείωση του στρες, ομαλοποίηση των βιολογικών ρυθμών του σώματος, βελτίωση της αρτηριακής πίεσης και της κυκλοφορίας, χαλάρωση των μυών από την ένταση τους, ταχύτερη ανάρρωση. Ο Gary Schwartz, PhD, καθηγητής ψυχολογίας και ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, δείχνει ότι η Γείωση μπορεί να είναι τόσο θεμελιώδους σημασίας όσο το φως του ήλιου, ο αέρας, το νερά και τα θρεπτικά συστατικά. Ο βιοφυσικός James Oschman, PhD, συνοψίζοντας αναφέρει: «Τη στιγμή που τα πόδια σας πατάνε στη Γη ή συνδέεστε με αυτή, αλλάζει η ψυχολογία σας. Ξεκινά αμέσως η ομαλοποίηση του οργανισμού και η αντιφλεγμονώδης λειτουργία του σώματός σας. Οι άνθρωποι εμφανίζουν διαρκώς φλεγμονές επειδή είναι αποσυνδεδεμένοι από τη Γη, την πηγή των ηλεκτρονίων που μπορούν να εξουδετερώσουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν την καταστροφή των κυττάρων τους.» Ο Δρ  James Oschman, βιολόγος, βιοφυσικός ειδικός στο πεδίο της ενεργειακής φαρμακευτικής, αναφέρει πως «Όταν γειώνεστε, μεταφέρονται ελεύθερα ηλεκτρόνια από τη γη στο σώμα σας. Και αυτά τα ελεύθερα ηλεκτρόνια είναι ίσως τα καλύτερα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν».
  • Ο διαλογισμός δεν είναι ιδεολογία, δεν είναι φιλοσοφία, δεν είναι θρησκεία, δεν είναι αυτοσυγκέντρωση, δεν είναι άσκηση. Διαλογισμός σημαίνει Συνειδητότητα. Να συνειδητοποιήσουμε τον αληθινό μας εαυτό. Τον εαυτό που δεν είναι δημιουργημένος από μας. Έχουμε γεννηθεί με αυτόν. Απλώς, χρειάζεται να τον ανακαλύψουμε. Να αρχίσουμε  να αντανακλάμε τις διαθέσεις μας και τα συναισθήματα μας. Από την στιγμή που αποκτούμε  την επίγνωση αυτών των τριών, σώματος, νου, ψυχισμού, τότε όλα συνδέονται σε ένα φαινόμενο, το φαινόμενο της ολότητας μας, το φαινόμενο της Αγάπης εαυτού. Και η Αγάπη εαυτού είναι και το “Άρωμα” του Διαλογισμού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κάθε Κυριακή πρωί του Ιούνιου και  του Ιούλιου.

Ημερομηνίες: 10/6/2018  17/6/2018   24/6/2018  1/7/2018  8/7/2018  15/7/2018  22/7/2018    29/7/2018

Ώρα πραγματοποίησης: 9.00π.μ.- 11.00π.μ.

9.00π.μ-10.00π.μ.: Γιόγκα, Ηχοθεραπεία, Τεχνικές Γείωσης με την Μητέρα Γη και Διαλογισμό «Από το κεφάλι στην Καρδιά».

10.00π.μ.-11.00π.μ.: Μέσα στην ηρεμία τη δική μας και της Φύσης, απολαμβάνουμε  ένα υπέροχο πρωινό γεύμα.

Χώρος εκδήλωσης: Άνω Γούβες Ηρακλείου (στον κήπο εξοχικής κατοικίας και ορισμένες φορές, ανάλογα με τον καιρό, στην παραλία του Καρτερού, αριστερά από την οργανωμένη παραλία του «Για Μπανάκι», στον ελεύθερο χώρο της παραλίας.

Τηλ. Επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής καθώς και οδηγίες προσέλευσης στην εξοχική κατοικία: 6937284847,  Βίκυ Σταμούλη

  • Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ με ΦΠΑ.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται  πλούσιο πρωινό γεύμα, συνδυασμού παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής και πολυεθνικής, από ντόπια και βιολογικά υλικά, σύμφωνα με τον άξονα της μακροβιοτικής διατροφής.

Αριθμός λογαριασμού τράπεζας για κατάθεση συμμετοχής:  775 00 2002 013452, IBAN: GR06 0140 7750 7750 0200 2013 452 Ελληνική Εταιρία Οικοψυχολογίας, Ψυχικής και Ενιαίας Υγείας. Η κατάθεση είναι απαραίτητο να έχει γίνει ως πέντε (5) μέρες πριν την ημέρα πραγματοποίησης της εκάστοτε  εκδήλωσης, ώστε να οριστικοποιείται ο αριθμός συμμετεχόντων σε αυτές.
Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας, βάσει του αριθμού κατάθεσης στη τράπεζα.

Συστήνονται άνετα ρούχα και κυρίως ανέμελη διάθεση!!

Ένας πολύ όμορφος τρόπος να ξεκινήσει κανείς, το καλοκαιρινό κυριακάτικό του πρωινό, πριν την εξόρμηση στις θάλασσες του Ηρακλείου.